EXCLUSIV Şeful armelor de la Poliţia Comunitară Focşani a fost ofiţer de contraspionaj în Armata Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentin Nache (50 ani) s-a împuşcat ieri în cap, cu arma din dotare, un pistol Glock cu calibrul de nouă milimetri. Poliţistul era colonel în rezervă şi a lucrat mai mulţi ani la departamentul de contraspionaj al Armatei Române. Între Armată şi Poliţia Comunitară, a lucrat ca profesor.

Florentin Nache lucra la Poliţia Comunitară Focşani din 2004 şi deţinea mai multe funcţii. Era şeful Biroului de Instruire, al depozitului de armament şi purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Colonel în rezervă, Florentin Nache a lucrat până în 2000 în cadrul armatei, la departamentul de contraspionaj, în special în cadrul unităţilor din capitală.

„A fost pensionat în urma unui accident rutier întrucât a rămas cu defecte la piciorul stâng şi la degetele de la mâini, după care a lucrat timp de doi ani în învăţământ ca profesor de istorie", ne-a declarat Ion Gheorghe, directorul Poliţiei Comunitare Focşani.

Lovit de boală

Florentin Nache a fost diagnosticat cu cancer de esofag şi suferise de curând o intervenţie chirurgicală prin care i-au fost extirpate două corzi vocale.

Colegii spun că Florentin a început să fie abătut de când a aflat diagnosticul, dar că nu se aşteptau la un astfel de gest, chiar dacă au văzut la poliţist semne că ar încerca să renunţe la viaţă.

„A venit cu tăieturi la mână şi ne-a păcălit zicând că a căzut în casă cu o vază spartă. Dar acum şi-a luat două zile libere motivând că pleacă la Bucureşti la control", ne-a spus Ion Gheorghe.

Florentin Nache nu s-a mai întors însă la serviciu. Ieri dimineaţă a fost găsit mort la marginea DE 85, între Coteşti şi Goleşti. Alături se afla maşina sa şi un pistol. În autoturism, poliţiştii alertaţi de un cioban au găsit un bilet de adio în care Florentin îşi explica gestul.

„Este clar vorba de sinucidere. El a scris pe bilet că îşi cere iertare de la apropiaţi şi că nu mai suportă să trăiască cu boala de care suferea. S-a împuşcat în cap cu un pistol Glock de calibru 9 mm. Poziţia în care l-am găsit arată că el s-a împuşcat singur în cap. Şi -a dus pistolul la gură iar glonţul i-a ieşit pe la urechea dreaptă", ne-a declarat Nicolae Pârcălăbescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Împreună cu reprezentanţii Poliţiei Comunitare, procurorii au ajuns la concluzia că arma cu care s-a împuşcat fostul spion fusese luată chiar din depozitul instituţiei unde lucra.

„Noi am luat armele de la subordonaţi să nu facă ceva legat de disponibilizările astea şi s-a întâmplat cu el", ne-a spus şi Ionel Ioniţă, şeful serviciului Ordine Publică din cadrul Poliţie Comunitare Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite