EXCLUSIV / Ţeparul prins la Porţile Deschise este putred de dator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşăneanul apare şi astăzi pe site-ul Poliţiei Române, ca urmărit naţional pentru înşelăciune. Firma Rodans Impex SRL Focşani, administrată de Dănuţ Remo Grosu, avea datorii de peste 260.000 lei la mai mulţi creditori.

Dănuţ Remo Grosu, 44 de ani, reţinut sâmbătă la Bucureşti, după ce se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani de închisoare pronunţată de judecătorii vrânceni anul trecut, pentru fapte de înşelăciune, a plecat din Focşani lăsând numai datorii în urmă.

Conform poliţiştilor, prejudiciul reţinut în sarcina lui este de 20.000 lei şi provine din file CEC fără acoperire emise de societatea pe care o administra.

Conform Registrului Comerţului, firma Rodans Impex SRL apare ca fiind radiată pentru că "nu a mai depus nicio situaţie contabilă încă din anul 2007".

Mai mult decât atât, firma are datorii de peste 260.000 lei la mai mulţi creditori printre care se numără şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Focşani, ITM Vrancea, ENET şi Primăria Focşani.

La aceştia, societatea înregistrează taxe şi impozite neplătite. În dosarul în care s-a cerut falimentul societăţii, la masa credală participă 13 creditori, atât din partea statului cât şi parteneri de afaceri din mediul privat.

Vecinii se feresc

Aceştia au cerut falimentul societăţii condusă de Dănuţ Grosu însă recuperarea datoriilor este puţin probabilă, din lipsa unor bunuri care ar putea fi executate silit.
Acelaşi Dănut Grosu apare ca pârât într-un alt dosar prin care Banca Comercială Carpatica a obţinut încuviinţarea executării silite a unui contract încheiat în anul 2005. Parte a acestui contract este şi soţia lui, Rodica Grosu, dar şi socrul său, Vasile Silviu Vişan.

La adresa cpt. Corneliu Stoenescu nr 4, unde este reşedinţa soţilor Grosu a răspuns la uşă o femeie mai în vârstă.

"Nu mă întrebaţi, o să vină acasă să îl judece, mai mult nu ştiu", a spus printre lacrimi femeia care, din spusele vecinilor, este soacra celui reţinut.

Trăiau în lux

Din cei cinci vecini care erau ieri acasă, o singură femeie a acceptat să vorbească. "Nu i-am mai văzut de vreo opt luni (n.r.-pe Dănuţ Grosu şi soţia sa). Obişnuiau să trăiască în lux. Au mai venit oameni să întrebe de el, unul dintre ei a ajuns la mine şi spune că are de luat bani, mai multe nu ştiu", a declarat Paula Braşoveanu, vecină cu socrii celui reţinut.

Restul vecinilor au refuzat categoric orice discuţie. Dănuţ Remo Grosu va fi adus la Focşani pentru executarea pedepsei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite