EXCLUSIV - Pensie de şmecher: 120 de milioane de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magistrat din judeţul Vrancea are o pensie lunară de aproximativ 3.000 de euro pe lună. Pe poziţia a doua a acestui clasament al pensiilor speciale se află un bancher care câştigă nici mai mult nici mai puţin de o sută cinci milioane lei vechi. Podiumul este închis de un fost ofiţer de poliţie care câştigă din pensie „doar" 92 de milioane de lei.

Asta în timp ce majoritatea pensionarilor, contabili, economişti, profesori, ingineri, medici, muncitori şi multe alte categorii sociale trăiesc cu pensii ce nu depăşesc zece milioane de lei vechi.


Nu mai este niciun secret că, între categoriile sociale, pensionarii sunt ce mai săraci. Anca Zaharia are o pensie de 350 de lei, bani cu care reuşeşte cu greu să-şi ducă traiul în fiecare lună.


„Parcă nici nu îmi vine să cred că există asemenea pensii. Eu aş câştiga 120 de milioane de lei doar în patru ani. Este inadmisibil aşa ceva.

Să le fie ruşine celor care au decis ca unii oameni să ia asemenea bani , iar noi, pensionarii de rând, să ne drămuim banii în fiecare zi", ne-a spus revoltată bătrâna.

Pensia medie este de 320 de lei


Pensia medie în România este de 320 de lei pe lună. Doar 10.000 de batrâni au pensii mai mari de 10 milioane de lei. În Focşani există doar doi pensionari care câştigă peste o sută de milioane de lei pe lună.

Unii spun că au avut noroc să se pensioneze pe vechea lege care lua în calcul doar veniturile din ultimii zece ani de activitate.


La recalculare, când s-au luat în considerare şi salariile avute pe toată perioada cât au fost angajaţi s-a văzut că toţi aceşti bătrâni ar fi trebuit să ia pensii mult mai mici decât iau acum.

Nu li s-a mai putut lua un drept deja conferit legal, dar li s-au îngheţat pensiile şi nu au mai beneficiat de atunci de nicio indexare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite