ENET vrea studiu pentru construirea unei noi conducte de gaze care să reducă facturile focşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea societăţii a solicitat consiliului local municipal începerea negocierilor cu Transgaz pentru o investiţie la o conductă nouă de gaze de înaltă presiune.

Pentru reducerea preţului gazelor naturale, respectiv a facturii la căldură, conducerea societăţii de temoficare a Focşaniului, ENET, spune că este nevoie de o nouă conductă la reţeaua Transgaz, care să asigure un debit optim.

„Avem o reţea de înaltă presiune pentru gaze naturale, cu o capacitate de transport limitată şi în pericol permanent de a fi avariată, cum s-a întâmplat în anul 2005, în urma viiturilor de pe râul Putna. De aceea, este nevoie de începerea negocierilor cu Transgaz sau un alt operator de a investi într-o nouă conductă de gaze de înaltă presiune, pe un nou traseu, mai scurt", arată Valter Popescu, directorul general al ENET, în memoriul adresat consilierilor locali.

Acesta spune că este nevoie să se realizeze în luna martie un studiu vizavi de această problemă, care în opinia sa va îmbunătăţi starea actuală în asigurarea energiei termice pentru municipiul Focşani.

Directorul societăţii crede că acest proiect are ca punct final reducerea preţului actual la gaze, ENET urmând să fie tratat ca un mare consumator, ceea ce-i conferă avantajul de a negocia tariful la gaze.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite