ENET Focşani îi lasă pe datornici fără apă şi căldură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valter Popescu nu mai este dispus să-i mai păsuiască pe datornici şi a trimis somaţii.
Valter Popescu nu mai este dispus să-i mai păsuiască pe datornici şi a trimis somaţii.

Dacă nu-şi plătesc restanţele în trei zile, focşănenii cu datorii mari vor rămâne, de luni, fără apă caldă şi căldură. Administratorii asociaţiilor de proprietari trebuie să recupereze 3,5 milioane de lei de la locatarii rău platnici pentru ca oraşul să nu rămână în prag de iarnă fără apă caldă şi căldură.

În ultimele două zile, conducerea ENET a avut întâlniri cu aproape toţi administratorii de blocuri din municipiu, în care a prezentat situaţia dezastruoasă pe care o înregistrează societatea, pe fondul neîncasării banilor reprezentând contravaloarea serviciilor de apă caldă şi căldură oferite populaţiei.

„I-am rugat pe administratori ca până luni să vină cu plăţi substanţiale la noi la casierie, în caz contrar vom pune în aplicare somaţia trimisă deja către asociaţiile cu datorii, de a întrerupe furnizarea agentului termic atât pentru apa caldă de consum, cât şi la încălzire. Furnizorul de gaze ne presează să facem o plată consistentă ca să dea drumul la combustibil", ne-a declarat Valter Popescu, directorul ENET Focşani.

somatie

70% din bani

Potrivit acestuia, banii de la Guvern reprezentând subvenţia la energia termică, 3,5 milioane de lei, nu sunt suficienţi, GDF Suez condiţionând reluarea furnizării gazelor de plata a 70% din datoria totală, respectiv şapte milioane de lei, plus alte sume care vor fi plătite eşalonat.

La ora actuală, numai populaţia înregistrează o datorie de 6,4 milioane de lei, aici nefiind inclusă şi factura curentă. Temerea reprezentanţilor ENET este cu atât mai mare cu cât şi stocurile de păcură sunt aproape pe sfârşite, ori nereluarea furnizării gazelor către centrala termică înseamnă lăsarea celor peste 19.000 de apartamente fără încălzire. Neplăcut este că în această horă a debranşărilor vor intra şi cei care îşi plătesc conştiincios facturile, pentru vina de a locui sub acelaşi acoperiş de bloc cu cei care nu plătesc.

Panică printre administratori

„Este aproape imposibil să strângem aceşti bani în doar câteva zile. Vom încerca să impulsionăm populaţia să mai plătească, dar dacă nu vom reuşi o să ne uităm după soare, rugându-ne să nu fie viscol în iarna asta. De data aceasta problema este extrem de serioasă şi acest lucru îl vom vedea în mai puţin de o săptămână", ne-a precizat Violeta Balica, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari (UAP) din Focşani.

De la Violeta Balica am aflat că în Focşani sunt foarte multe asociaţii cu datorii mari, recordul fiind deţinut de Asociaţia 167, cu 364.778 lei. Sunt însă şi multe asociaţii care nu au restanţă niciun leu către furnizorul de agent termic.

„Stau cu gura toată ziua pe vecinii mei, îi ţin din scurt şi nu îi las să facă datorii", ne-a explicat Nicolae Sporea, preşedintele Asociaţiei 424, secretul reuşitei sale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite