După ce au stat un timp în beznă, păncenii au din nou lumină pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becurile de pe stâlpii de iluminat public din Panciu s-au aprins din nou. Numărul acestora va fi însă redus iar consumul va fi monitorizat în permanenţă de reprezentanţii Electrica şi cei ai Primăriei Panciu.

Oraşul Panciu reintră în normalitate după câteva săptămâni bune în care lumina a lipsit cu desăvârşire pe străzile din târg. Iluminatul public a fost reluat de câteva zile însă va reveni la normal cel târziu mâine.

„Vom reduce numărul corpurilor de iluminat, unul va funcţiona, altul nu. Am semnat un acord de reeşalonare a datoriilor pe care le avem către Electrica", a declarat Ion Petre, primarul oraşului Panciu. Edilul spune că înţelegerea cu Electrica presupune plata a unei sume de 10.000 lei lunar în contul datoriilor vechi şi a valorii de circa 40.000 lei, sumă aflată în litigiu judiciar.

Iluminatul public a fost întrerupt complet în urmă cu aproape o lună când Electrica a sistat furnizarea energiei pentru neplată. Oficialii oraşului au apreciat însă că factura aferentă lunii decembrie 2009 este nejustificat de mare, respectiv triplă faţă de cea din decembrie 2008, când consumul a fost mai mare.

De altfel, această problemă a fost ridicată la tribuna Parlamentului chiar în cursul zilei de ieri de Ciprian Nica, deputat ales în colegiul care include şi oraşul Panciu. „Mă bucur că s-a rezolvat această problemă pentru că era anormal ca un oraş de 10.000 de locuitori să stea în beznă", a declarat deputatul Ciprian Nica.

Pentru a evita neînţelegerile privind consumul şi facturarea acestuia, atât primăria Panciu cât şi Electrica vor monitoriza în permanenţă situaţia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite