Focşani: Dan Dumitru este fascinat de largul mărilor şi oceanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROFIL:  NĂSCUT 19 iulie 1966, Focşani  STUDII:  Liceul de Marină din Tulcea OCUPAŢIA: Preşedinte club de fotbal CSM Focşani FAMILIE: Căsătorit, un copil Înaintea de a investi în fotbal, preşedinele clubului CSM Focşani a fost 12 ani vaporean de cursă lungă şi a văzut toată lumea.

Dan Dumitru are o poveste aparte. De mic i-a plăcut ideea de a fi marinar. După ce a terminat Liceul de Marină din Tulcea a plecat în prima cursă a sa pe o navă comercială.

Şi-a aniversat împlinirea a 19 ani în Africa de Sud, după două-trei luni pe mare.


“Oamenii mării sunt nişte persoane fascinante. M-am format ca om. Pe navă eşti tu şi marea. Se lucrează în echipă şi nimic nu te poate doborî. 12 ani am cutreierat lumea în lung şi în lat. În afara Statelor Unite ale Americii, am fost în toată lumea asta. În 1996 am hotărât să mă retrag pe uscat”
, povesteşte preşedintele echipei de fotbal CM Focşani.
În urmă cu 13 ani, viaţa lui Dan Dumitru s-a schimbat radical.

Fobalul a fost una din pasiunile sale ascunse. Mai întâi a investit în fotbal la EnergiaVuturu, o echipă modestă din liga a IV-a.
A surprins lumea fobalului de la noi când, în comuna Vulturu, a pus bazele unei şoli de fotbal pentru copii şi juniori.  A construit şi o bază sportivă performantă unde se lucre profesionist.


În 2004 a intrat oficial în fotbal, evenind patron cu acte în regulă la Energia Vulturu. După numai un an la “judeţ”, echipa sa reuşeşte promovarea şalonul al treilea. Cum echipa fanion a judeţului, Unirea Focşani s-a desfiinţat în acelaşi an, Dan Dunmitru a mutat  echipa din Vulturu la Focşani pentru a reprezenta judeţul Vranea în eşalonul al treilea al fotbalului din România.

Marele vis al lui Dan Dumitru, promovarea în liga a II-a, s-a realizat trei ani mai târziu, în 2007.
 
“A fost o performanţă importantă pentru club, dar şi pentru mine. A fost un pariu cu mine însămi, mai ales că eu eram preşedintele acestei echipe. Din păcate, finanţarea defectuoasă care s-a făcut după această performanţă a dus la retrogradarea echipei în 2008”.

Cu echipa de futsal în liga naţională

În sezonul 2004-2005, Dan Dumitru a suprins din nou lumea fotbalului vrâncean, înfiinţând o echipă de futsal.
Le-a spus apropiţailor săi că vrea să ducă această grupare în liga naţională, lucru care s-a şi întâmplat după un an şi jumătate:


“Am format un grup solid care a avut rezultate imediate. Nu a fost uşor, mai ales că mulţi au fost care m-au luat în derâdere când le-am spus ideea mea cu futsalul. Sala este plină şi acum la meciurile din liga naţională. După ce am adus futsalul la Focşani şi a început să meargă bine treaba, mulţi dintre contestarii mei se băteau cu mâinile în piept că ei au fost cu ideea aducerii acestui nou sport  în Vrancea”
, spune Dumitru.

întrebări şi răspunsuri

Când va avea şi Vrancea o echipă în Liga I la fotbal?
Trebuie ca autorităţile să se implice serios, aşa cum au făcu cei din Urziceni Vaslui, Piatra Neamţ, Bacău sau Buzău. Pentru a forma un grup puternic ne trebuie răbdare. În cel mult 3-4 ani, echipa din Focşani va trăi numai cu jucătorii formaţi în propria pepinieră.

Care sunt cele mai importante rezultate ale copiilor de la CSM Focşani?

În ultimii trei ani ne-am calificat la faza de zonă şi naţională cu grupele înscrise la Memorialul “Gheorghe Ola”. Cu grupa 1999 am reuşit anul acesta să ne clasăm pe locul şase la turneul final desfăşurat la Sibiu. Anul acesta sperăm să luăm titlul naţional la grupa 1999.

ce-i place


Îmi place să călătoresc mult. Încerc să fiu înconjurat de oameni corecţi care nu-şi încalcă niciodată cuvântul dat. Oamenii cu personalitate sunt cei care îmi stau la suflet. Sunt un tip exigent căruia nu-i plac jumătăţile de măsură.



ce nu-i place

Să nu-i văd în faţa ochilor pe mincinoşi şi pe cei care sunt servili, fără coloană vertebrală. Îi detest pe oamenii leneşi şi pe puturoşi. Trebuie să renunţăm la oamenii care s-au obişnuit să “ciupească” aşa cum se făcea înainte de Revoluţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite