Duminica face slujbă, lunea rezolvă dosare penale/ Preotul de la Boloteşti este mediator judiciar cu acte în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Marian Ciovîrtă îşi deschide birou oficial de mediator judiciar în Focşani unde va ţine şedinţe contracost. Nu renunţă însă la parohie.

Îndemnat de soţia sa, ce lucrează în Biroul de Expertiză Tehnică al Tribunalului Vrancea, părintele Marian Ciovîrtă (46 ani) de la Boloteşti are un nou atestat. Acela de mediator judiciar şi ţine morţiş să şi profeseze.

După ce a susţinut la biserică mai multe şedinţe de mediere pentru consătenii săi, în cadrul programului „Mângâiere şi recunoştinţă" impus de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei de la începutul anului, preotul s-a gândit să facă asta şi oficial, pentru toată lumea din judeţ, sau chiar din ţară.

A urmat cursurile specifice şi a dat examen pe care l-a promovat cu nota maximă, zece. L-au ajutat, ce-i drept, şi studiile în Drept.

Îşi deschide birou

Preotul şi-a aranjat deja un birou în municipiul Focşani, vizavi de Şcoala nr. 3.
„Trebuie să îi mai cumpăr o masă rotundă că aşa spune regulamentul. Altfel ies scântei, se ceartă părţile între ele. Dar dau drumul la birou de la 1 octombrie, la sfârşitul culesului, că am nişte vie aici la biserică", ne-a spus părintele Marian Ciovîrtă.

Până la mediere, părintele a rezolvat deja câteva cazuri de divorţ dar şi de furt, în biserică. „Am rezolvat chiar cazul unui cunoscut om de afaceri din Focşani. Şi cazuri de furt între vecini", ne-a mai spus părintele.

La biroul de mediator judiciar va lucra lunea, marţea şi joia tariful fiind de 500 de lei de şedinţă însă pentru cei săraci, preotul va oferi consultanţă gratis. Preotul a încheiat un contract şi cu sindicatul Propact pentru a oferi consiliere ţăranilor care nu vor să meargă în instanţă.

Şi mai marii Arhiepiscopiei Buzăului şi a Vrancei sunt de acord cu noul job al preotului de la Boloteşti.
„Nu este niciun impediment. Pe timpuri preoţii erau mediatori în comunitate", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Adrian Ionescu.

Vestea că părintele Marian Ciovîrtă va fi mediator judiciar nu a fost primită bine chiar de toţi localnicii din comuna Boloteşti.
„Eu ştiu că preotul trebuie să stea în biserică! Bine că dă consiliere pe bani dar dacă nu îi dai bani nu îţi îngroapă mortul. A cerut şi zece milioane şi cinci (lei vechi - n.r.). Are o droaie de maşini", ne-a spus tanti Ioana.

Preotul neagă acuzaţiile. "Eu sunt preot de 22 de ani. Nu am perceput taxe la nimeni niciodată pentru nimic. Nici pentru înmormântare. Am doar două maşini, un Matiz şi o Skoda", declară Marian Ciovîrtă.

„Dacă poate munci şi este inteligent bravo lui. Oricum e altceva când vorbeşti cu un preot decât cu un avocat", ne-a spus şi Georgeta Cristoiu, o altă localnică din comuna Boloteşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite