Dublu click şi iei mielul de Paşte, direct de la cioban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nedelcu îşi vinde mieii în faţa monitorului, nu la tarabă
Gheorghe Nedelcu îşi vinde mieii în faţa monitorului, nu la tarabă

Oierul Gheorghe Nedelcu din Răstoaca a vândut în această primăvară 300 de miei cu ajutorul anunţurilor postate pe internet.

Gheorghe Nedelcu şi fratele său, Vasile, sunt ciobani din tată-n fiu şi cresc împreună, la ferma familiei din comuna Răstoaca, aproape 600 de oi.

Ca în fiecare primăvară şi în acest an ei s-au ales de pe urma oilor cu 460 de miei, pe care i-au crescut pentru vânzare.

Cum trăim în secolul internetului, în care se poate vinde şi cumpăra orice, cei doi crescători de animale s-au gândit să-şi promoveze marfa online. Ajutat de fiul său mai priceput în ale tehnicii, Gheorghe Nedelcu şi-a postat anunţurile pe site iar clienţii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi.

"Ideea cu internetul a apărut după ce am cumpărat un tractor cu ajutorul acestei tehnologii. Şi mi-am zis că dacă eu pot să cumpăr de pe internet, înseamnă că pot să şi vând. Au sunat peste 50 de persoane să mă întrebe despre mieii pe care îi am de vânzare. Aşa au ajuns la mine acasă câţiva sirieni şi au cumpărat aproape 300 de oi vii. Am înţeles că arabii vor face comerţ mai departe cu ei în Italia şi Grecia", ne povesteşte Gheorghe Nedelcu.

Mulţumit de preţ

Ciobanul spune că a vândut marfa la preţul de nouă lei/kg, un preţ acceptabil în condiţiile în care media de greutate a mieilor a fost de 17 kg.

"Am preferat să-i dăm vii şi nu sacrificaţi, pentru că ar fi trebuit să-i trecem prin abator şi trebuia să mai plătim şi acolo patru euro/bucată. Cred că anul acesta, la piaţă, mieii tăiaţi se vor vinde între 18 şi 20 de lei/kg. Preţul e aşa şi aşa, pentru că a fost iarna lungă şi a cheltuit mulţi bani pe nutreţul animalelor", mai spune Gheorghe.

Cu restul de miei care i-au rămas, ciobanii spun că o parte îi vor tăia şi vor veni cu ei la piaţă, iar ce rămâne vor păstra de prăsilă. Asta dacă în cele două săptămâni cât au mai rămas până la Paşte nu vor primi şi alte oferte tentante în urma postării anunţului pe internet.

Internetul, plin cu miei de vânzare

Gheorge Nedelcu nu este singurul vrâncean care a apelat la site-urile de pe internet pentru a-şi promova marfa, paginile de specialitate fiind pline de astfel de anunţuri. Nicu Barbălată din Ciorăşti sau Nelu Cristian din Bîrseşti au la vânzare 150, respective 200 de miei de Paşte, cu preţuri cuprinse între 9,2 şi 11 lei/kg de miel viu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite