Două tone de carne stricată, confiscată din Piaţa Adjud / (UPDATE) Directorul DSV susţine că marfa a fost incinerata degeaba întrucât era bună de consum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea confiscată a fost incinerată.
Carnea confiscată a fost incinerată.

Marfa alterată a fost ridicată de comisarii Gărzii Financiare împreună cu medicii veterinari de la DSVSA, în timpul unui control tematic.

UPDATE. Directorul Direcţiei Sanitară - Veterinară (DSV) Vrancea, Mirel Iordache în contrazice pe şeful Gărzii Financiare. Directorul DSV  susţine că cele două tone de carne au fost incinderate fără motiv întrucât erau bune de consum. Mirel Iordache intenţionează să încheie un protocol cu garda Financiară în această perioadă pentru a dona carnea confiscată doar din motive fiscale, bună de consum, căminelor de bătrâni şi oamenilor străzii. 

"Vreau să merg la Garda Financiară să le propun un protocol. Carnea confiscată ieri la Adjud era bună de consum. Acolo au fost probleme doar în privinţa actelor de comercializare iar carnea a fost incinerată degeaba. Nu este normal să aruncăm atâta carne bună când o putem da la un cămin de bătrâni undeva. Asta se întâmplă pentru că nu avem un protocol între cele două instituţii", a declarat directoul DSV Vrancea, Mirel Iordache.

Carnea stricată a fost depistată de comisarii Gărzii Financiare. Este vorba de 1.500 de kg de carne de vită şi 500 de kg de carne de porc.

„Carnea avea un aspect suspect pentru noi aşa că am chemat repede o echipă de la Direcţia Sanitară - Veterinară. Medicii ne-au confirmat că era improprie consumului şi am retras-o de la comercializare. Comercianţii vor fi amendaţi sever însă procedurile în acest caz sunt în derulare. Marfa a fost transportată pentru a fi incinerată", ne-a declarat comisarul şef al Gărzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug.

Au fost găsite de asemenea 250 de kg de carne aflată la vânzare fără documentele legale de însoţire.
Organele de control din Vrancea au mai confiscat ieri cinci tone de carne de porc la Garoafa, în trafic.

Şoferul unei maşini de mare tonaj a fost depistat că transporta o parte din marfă fără acte legale de însoţire. Acesta s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei pentru 48 de ore. În cazul în care nu o va plăti în timpul impus, valoarea amenzii se va dubla. Marfa i-a fost confiscată şi valorizată de Garda Financiară cu 50.000 de lei, bani ce au fost viraţi la bugetul statului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite