UPDATE Ploile din ultimele zile au făcut ravagii! 1.000 de oameni au rămas izolaţi iar şase case au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna Andreiaşu, pe DN2M, la kilometrul 37, drumul este surpat pe o porţiune de 200 de metri, iar la Jitia un drum comunal s-a surpat în jur de 5 metri. De asemenea, şase case din Slobozia Bradului au fost inundate.

UPDATE ora 13.00. Accesul în satul Peste gârlă din comuna Jitia a fost reluat doar pietonal. Autorităţile au improvizat o punte din lemn.

UPDATE ora 10.00. Autorităţile nu au găsit nici acum o soluţie pentru repararea provizorie a drumului. Peste 1.000 de persoane din satele Peste gârlă, Răchitaşu, Hotaru şi Fetig sunt izolate de lume. Edilii locali încearcă să identifice soluţii pentru repararea drumului însă nu au utilajele necesare.  "Suntem îngrijoraţi în primul rând pentru intervenţiile de urgenţă, ştiu eu, Ambulanţe, Pompieri dacă va fi nevoie. Acum cerem ajutor de la Prefectură pentru că nu avem utilajele necesare. Avem un buldoescavator mic şi nu avem ce face cu el. Oricum precipitaţiile au fost foarte mari la noi că apa a fost mai mare ca în 2005 pe Milcov", ne-a declarat primarul comunei Andreiaşu de Jos, Ionel Budeanu. O casă din satul Jitia de jos a fost puternic avariată de puhoaiele de apă iar 10 gospodării din Andreiaşu de Jos sunt în pericol întrucât se află pe marginea drumului surpat, pe marginea râului Milcov.

Ploile au produs pagube şi în comuna Slobozia Bradului. Şase case din satul Cornetu au fost inundate. Autorităţile au chemat pompierii cu motopompe să scoată apa din locuinţe. De asemenea, subsolul unui bloc din oraşul Panciu dar şi două gospodării din comuna Vidra au fost inundate. Maximele precipitaţiilor din ultimele zile au fost înregistrate de staţiile meteo din Vrancea la Vintileasca de 67,5 l/mp şi 61,4 l/mp la Reghiu.

În această seară, autorităţile au luat decizia să închidă circulaţiei cele două drumuri, după ce solul a început să se distrugă, producându-se fenomenul de surpare.

În comuna Andreiaşu, pe râul Milcov, drumul s-a surpat pe o porţiune de 200 de metri, iar autoturismele nu mai pot circula.

Mai multe zeci de familii din satele comunei sunt izolate iar oamenii sunt speriaţi că alunecarea de teren se va prelungi până la casele lor.

Fenomenul de surpare a intevenit din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite