Două femei primar din Vrancea i-au pus pe bărbaţi la respect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Mihalcea a câştigat al doilea mandat de primar
Daniela Mihalcea a câştigat al doilea mandat de primar

Elena Gârneaţă, în vârstă de 36 de ai, şi Daniela Mihalcea, 42 de ani, ambele de la USL au câştigat detaşat alegerile locale de duminică la Slobozia Ciorăşti, respectiv Tîmboieşti.

Elena Gârneaţă (PSD), în vârstă de 36 de ani, a câştigat şi cel de-al treilea mandat de primar în fruntea comunei vrâncene Slobozia Ciorăşti.

Când a câştigat prima dată alegerile, în urmă cu opt ani, Elena Gârneaţă avea 28 de ani şi era cea mai tânără femeie primar din ţară.

Fiică de preot, primăriţa spune că nu a avut nici cele mai mici emoţii în campanie, câştigând de o manieră categorică: 82%, adică 905 voturi din cele 1110.

„Am avut patru contracandidaţi, printre care şi o femeie, medic veterinar în comună. M-au atacat cu mizerii, dar eu nu am contraatacat, ci le-am spus oamenilor doar adevărul. Să ştiţi că la noi în comună oamenii nu te iartă dacă nu faci ceva pentru ei şi nimeni până la mine nu a mai câştigat trei mandate", spune mândră de ea Elena Gârneaţă.

Aceasta ne-a declarat că multe dintre promisiunile făcute oamenilor le-a adus la îndeplinire, cea mai importantă fiind alimentarea cu apă a comunei, iar principala promisiune din campanie a fost asfaltarea străzilor din comună.

„Le-am mai făcut oamenilor o promisiune, la sugestia lor, şi anume că îi voi scăpa de medicul veterinar, contracandidata mea la alegeri. La noi la ţară oamenii se ocupă cu creşterea animalelor şi au nevoie de un medic veterinar devotat, nu cum este cel de acum. Poate reuşim un transfer ceva, că nu se mai poate", ne-a mai declarat Elena Gârneaţă, care este totodată şi preşedinta Asociaţiei Comunelor din Vrancea.

Tot cu scor mare, peste 70%, a câştigat cel de-al doilea mandat de primar la Tîmboieşti şi Daniela Mihalcea (PSD), în vârstă de 42 de ani.

image

Rezultatul nu a surprins-o, pentru că ştie că în cei patru ani cât a condus destinele comunei a muncit şi a făcut multe pentru comunitate.

Profesoară de limba română la bază, Daniela Mihalcea spune că s-a descurcat cu uşurinţă cu cei trei contracandidaţi în alegeri, toţi bărbaţi.

„I-am dominat pe bărbaţi. Strategia lor a fost bazată pe denigrare. Armele lor au fost cele negative, iar ale noastre au fost bazate pe fapte", ne-a precizat Daniela Mihalcea.

Primăriţa spune că se luptă şi acum cu prejudecăţile, dar este convinsă că o femeie primar este la fel de bună, poate chiar mai eficientă decât un bărbat.

„Eu am o vorbă. Sunt om şi nu ştiu care este diferenţa între o femeie şi un bărbat într-o funcţie de conducere. Eu sunt un om în funcţia de primar. Şi ceea ce mă face fericită este bucuria cu care mă întâmpină de fiecare dată cetăţenii comunei Tîmboieşti", conchide Daniela Mihalcea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite