Dosarul de corupţie Oprişan & Co în reluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA a trimis în judecată cinci oameni de afaceri din Focşani, pentru acte false în contractele cu CJ în valoare de 5.600.000 lei. Cauza este strâns legată de dosarul de corupţie în care este judecat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan şi priveşte lucrări de pietruire a mai multor drumuri comunale.

În dosar a fost trimis în judecată şi Corneliu Prunache, cunoscut pentru lucrările executate prin firma sa, SC AISPA Star 95 SA, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Vrancea dar nefinalizate, cum ar fi Catedrala "Cuvioasa Parascheva" din municipiul Focşani sau actualul sediu al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate, finalizat ulterior de altă firmă.

Prunache este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că ar fi prejudiciat bugetul Consiliului Judeţean cu un million de lei în anul 2004, printr-un contract prin care ar fi trebuit să execute lucrări de pietruire pe 24 km de drumuri comunale.

Prunache "s-a spălat pe mâini" de obligaţiile contractuale prin facturi şi documente falsificate, iar lucrările nu au fost executate nici în ziua de astăzi.

"Suma a fost ridicată în numerar, fără documente justificative, iar pentru decontarea lucrărilor acesta a întocmit în fals situaţii de lucrări şi facturi care atestau în mod nereal executarea lucrărilor, în vederea înlesnirii efectuării plăţilor nelegale de către reprezentanţii CJ Vrancea", se arată în comunicatul DNA.

Grosul banilor, la Mihăiuc

În dosar au mai fost trimişi în judecată Vasile Mihăiuc, Vasile Graur, Iulian Cristian şi Vasile Bută, Mihăiuc fiind acuzat de cea mai mare parte din prejudiciu, 3.300.000 lei pentru 68 de km de drum comunal ce nu au fost pietruiţi.

Totalul prejudiciului adus bugetului CJ Vrancea de către cei cinci inculpaţi în 2004 este de 5.600.000 lei, practic acelaşi prejudiciu ce constituie unul dintre capetele de acuzare formulate la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan şi a cinci funcţionari din instituţie în dosarul de corupţie Oprişan & Co, deschis tot de procurorii DNA în anul 2006 în care i-au acuzat pe inculpaţi că au achitat lucrări de pietruire pe 43 de drumuri comunale în perioada campaniei electorale din  2004, lurări ce nu au fost executate.

"Cauza se află în legătura cu un dosar în care anterior au fost trimişi în judecată mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Vrancea, dosar având ca obiect legalitatea şi oportunitatea plăţilor în sumă de peste 56 miliarde lei vechi făcute de CJ Vrancea pentru lucrări de pietruire a drumurilor comunale, lucrări care s-au făcut doar sporadic, de proastă calitate sau, uneori, chiar deloc", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite