Doi jandarmi vrânceni, în misiune NATO în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea are o durată de şase luni, jandarmii urmând a fi dislocaţi în mai multe centre de pregătire a poliţiei afgane.

Doi subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea vor participa, începând din luna noiembrie, la o misiune de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan - NATO Training Mission.

Plt.maj. Romeo Gabriel Lazaschevici şi plt.maj. Dragoş Ştefan Străoanu vor face parte din al patrulea contingent de jandarmi români care va face deplasarea în Afganistan.

„Cei 45 de jandarmi care alcătuiesc contingentul provin din toate unităţile Jandarmeriei Române, fiind selecţionaţi în urma promovării tuturor testelor la pregătire fizică, limbă engleză şi cunoştinţe de specialitate. Aceştia vor desfăşura activităţi de instruire a poliţiştilor afgani în ceea ce priveşte procedeele şi tacticile poliţieneşti, folosirea armamentului şi a mijloacelor din dotare, gestionarea conflictelor, precum şi activităţi de mentorat pentru instructorii afgani şi comandanţii centrelor de pregătire. Misiunea se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca membru NATO, fiind prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Româna sub egida NATO, până în prezent jandarmii acţionând sub egida ONU şi UE în Kosovo şi Georgia", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Ambii subofiţeri sunt absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, promoţia 2002.

Plt.maj. Romeo Gabriel Lazaschevici, în vârstă de 33 ani, este căsătorit şi are un copil, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea din anul 2006 iar plt.maj. Dragoş Ştefan Străoanu are 31 de ani este căsătorit îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea din anul 2006 şi este la a doua misiune de acest gen, prima fiind în Kosovo - 2008/2009.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite