Doi bunici şi-au făcut grădiniţă particulară cu program non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pensionari, Ioana şi Neculai Mihalcea, fac bani cinstiţi la bătrâneţe îngrijind copiii altora. Ideea le-a venit după ce au întâlnit părinţi disperaţi. Trecuţi bine de 70 de ani, cei doi pensionari asigură servicii de educaţie pentru 20 de copii, la standarde europene.

El, fost electromecanic, ea, confecţioneră de meserie, şi-au deschis la pensie un SRL cu scop educativ. „Căsuţa bunicilor", cum i-au pus numele, are o capacitate de 20 de locuri. Copiii sunt grupaţi în două clase, în funcţie de vârstă şi beneficiază de servicii educative omologate. Au educatoare de specialitate, mobilier pentru copii, participă la jocuri, iau lecţii de dans, dar şi de engleză şi italiană.

image

Copiii pot sta la grădiniţă de dimineaţa până seara, cu zilele, cu săptămânile şi chiar de sărbători. Grădiniţa are toate avizele necesare, inclusiv cabinet medical şi asistentă. Bătrâneii trudesc pe lângă copii. „Este obositor la vârsta noastră, eu am 76, soţia 68, dar este frumos. Avem şi nepoţeii noştri aici cu copiii. Suntem ca o familie mare. Noi acum participăm mai mult la jocurile educative cu ei", ne spune zâmbind bunicuţul Neculai.

Curtea grădiniţei (foto) este locul ideal pentru joacă.

image

Bate sistemul public

Părinţii micuţilor sunt de-a dreptul încântaţi că îşi ştiu copiii în siguranţă când vor să plece. „Eu îmi aduc fetiţa aici de doi ani şi jumătate, dau 600 de lei pe lună dar aici stă în fiecare zi, în banii aştia are trei mese pe zi şi pacheţel acasă. Li se dezvoltă latura artistică, în primul rând că desenează, iau cursuri de dans. Au şi premii câştigate la concursuri naţionale. Decât cu o bonă şi să stau cu emoţii, mai bine aşa. O las cât timp am nevoie să îmi rezolv problemele, nu la program", ne-a spus Cristina Stoica, mămica uneia dintre fetiţele din grădiniţă.

„Noi facem într-adevăr altceva aici pentru că nu suntem condiţionate de un sistem rigid. Avem posibilitatea să dezvoltăm mult programul", ne-a spus şi Dorina Răduţă, unde dintre educatoarele de specialitate angajate de cei doi pensionari.

La grupa mare (foto) copiii fac exerciţii educative în fiecare zi.

image


Căsuţa bunicilor, bucuria copiilor

Cei mai fericiţi sunt copiii. Grădiniţa e căsuţă, deocamdată, pentru 20 de copii. „Eu vin şi în vacanţe la mamaie şi la tataie că îmi place mai mult ca acasă. Este frumos că suntem toţi copiii şi educatoarele sunt bune cu noi", ne-a spus Darius, un băieţel de doar trei ani. Lunar, preţul este de 600 de lei.

Cei doi bătrânei au vopsit până şi gardul grădiniţei (foto) în ton cu activitatea pe care o desfăşoară.

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite