Doar şase vrânceni au trecut de proba eliminatorie la admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3000 de candidaţi au susţinut examenul
Peste 3000 de candidaţi au susţinut examenul

Aceştia au reuşită să obţină peste 70 de puncte şi să rămână în concursul organizat pentru cele 200 de locuri de viitori magistraţi.

Marius Mirel Costin, Daniela Oprea, Florentina Chiriac, Marilena Nicolau, Andrei Mocanu şi Mircea Vlad Cristian au reuşit să treacă de testul grilă, fiind verificaţi asupra cunoştinţelor juridice în drept civil, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal.

Concursul de admitere la INM continuă cu o a doua etapă ce va avea loc pe 8 septembrie şi va consta din verificarea raţionamentului logic, prin rezolvarea unui test grilă care cuprinde 100 de întrebări.

În perioada 9-19 septembrie va fi organizat un interviu la care candidaţii vor fi chestionaţi în scopul identificării aptitudinilor, motivaţiilor si elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.

Nota finală obtinută în urma susţinerii concursului o reprezintă suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, proba scrisă având o pondere de 75%, proba de verificare a raţionamentului logic 15%, iar interviul 10%.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 26 septembrie, după rezolvarea contestaţiilor la rezultatele obţinute iniţial.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite