Directorul Liceului Agricol, Florin Iamandei, promovat în Corpul de Control al Ministrului, deşi este judecat pentru şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Liceului Agricol din Focşani, Florin Iamandei a fost numit de curând membru în Corpul de Control al Ministrului Educaţiei. Profesorul de matematică a fost trimis în judecată în urmă cu două luni fiind acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă pentru doi elevi la examenul de Bac în 2008.

În timp ce şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, Iordache Bostan, a fost suspendat din funcţie pentru că a fost trimis în judecată la începutul lunii iulie de procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă la examenul de Bacalaureat din 2008, întrucât aşa prevede contractul de management pe care acesta l-a încheiat cu ministerul, directorul Liceului Agricol din Focşani (Liceul nr. 5 - n.r.), profesorul Florin Iamandei, a fost promovat ca membru în Corpul de Control al Ministrului Educaţiei, deşi este judecat în acelaşi dosar.

Mai exact, profesorul, vicepreşedinte la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional "Unirea" la Bacalaureatul din 2008, este judecat pentru că ar fi luat 2.000 de euro de la Sonia Anca Alexandrescu, profesoara care a organizat grupul infracţional de fraudare a examenului, şi i-a dat vicepreşedintelui Centrului Zonal de Evaluare din Focşani pentru a promova copiii unor edili locali la examenul de matematică. Suspectat de şpagă, Iamandei îşi verifică acum colegii din celelalte judeţe dacă iau mită la examene.

Anunţat prin fax

Informaţia ne-a fost confirmată de însuşi Florin Iamandei şi de inspectorul general ce asigură interimatul la ISJ Vrancea, Stan Rogoz.

"Am primit joi faxul de la Ministerul Educaţiei. Ştiţi cum e, dacă nu eşti bun de professor, te pun ministru. A venit o adresă de la ISJ la toţi şi ştiu că am depus şase persoane CV-ul. Nu vom face controale în judeţ la noi, că aici se presupune că ne cunoaştem colegii, dar vom merge în alte judeţe la solicitarea ministerului", ne-a declarat Florin Iamandei.

Remuneraţie din şpăgi?

Din cele şase CV-uri primite din Vrancea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării au ales două persoane: Florin Iamandei şi Luminiţa Balaban, director adjunct la Liceul Auto Focşani.

"Am primit vineri un fax de la minister prin care ni se comunica faptul că directorul de la Liceul nr. 5 şi adjunctul de la Liceul Auto au fost numiţi membri în Corpul de Control al Ministrului", ne-a declarat şi inspectorul general Stan Rogoz.

Pentru noile misiuni, Iamandei nu va fi remunerat însă, ţinând cont de sumele menţionate în dosarul DNA, orice retribuţie de la Ministerul Educaţiei ar fi infimă.

Citiți și: Profu' anchetat a fost înlăturat din Corpul de Control

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite