Directorii adjuncţi de la DSP Vrancea rămân fără funcţii, dar le creşte leafa cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi vor deveni şefi de servicii, Mircea Stoenoiu şi Marina Maiorov, vor primi în plus la salariu o indemnizaţie de conducere. Acum, au un venit lunar cuprins între 3.800 şi 5.100 lei.

Directorul Direcţiei de Sănătate Vrancea, doctorul Cătălin Graur a recunoscut că posturile de conducere ale medicilor Mircea Stoenoiu şi Marina Maiorov se desfiinţează, dar se înfiinţează funcţiile de şefi de secţii.

La DSP Vrancea sunt acum cinci directori. Directorul coordinator este doctorul Cătălin Graur iar directori adjuncţi, medicii Vasile Costin, Marina Maiorov, Mircea Stoenoiu şi Iuliana Mircea.

Se schimbă doar "pălăria"

În condiţiile în care Cătălin Graur, Vasile Costin şi Iuliana Mircea rămân pe funcţii, doctorul Mircea Stoenoiu şi Marina Maiorov îşi vor pierde calitatea de director-adjunct. Pierderea este însă doar onorifică, nu şi la bani, deoarece Stoenoiu şi Maiorov vor beneficia de un salariu mai mare decât cel de până acum.

"Până acum, ca director adjunct nu beneficiam de indeminizaţie de 25%. Astfel, dacă pe o parte o să ni se ia acel procent de 25% din salariul de bază, acum, ca şefi de secţie, s-ar putea să luăm o indeminizaţie de conducere şi cred că o să avem un venit mai mare. Nu mă deranjează că nu voi mai fi director-adjunct pentru că eu oricum aveam atribuţiuni de şef de secţie. Ce vom pierde pe o parte, vom câştiga pe alta", a recunoscut medicul Mircea Stoenoiu.

Nici Marina Miorov nu regret prea mult schimbarea, mai ales că va lua mai mulţi bani.

"Nu se va schimba nimic din activitatea mea de până acum, aşa că nu am de ce să fiu deranjată de situaţia dată. Voi ocupa o funcţie de şef-secţie cu aceleaşi atribuţiuni pe care le aveam şi acum", a declarat Marina Maiorov.

5.000 de lei pe lună

Directorul-coordonator al DSP Vrancea, Cătălin Graur, spune că Mircea Stoenoiu va fi şeful secţiei Control, iar Marina Maiorov va fi şeful secţiei Supraveghere.

"Direcţiile de Sănătate Publică vor avea o altă strucură. La noi, la DSP Vrancea, nu se vor face disponibilizări pentru ca avem cei mai puţini salariaţi din toată ţară, doar 83. În alte judeţe sunt şi 183 de angajaţi", a subliniat directorul-coordonator al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Conform declaraţiilor de avere, Mircea Stoenoiu şi Marian Maiorov au avut, în 2009, un venit anual cuprins între 46.790 lei şi 61.560 lei. Un calacul simplu ne arată că salariul acestora în fiecare lună porneşte de la 3.800 lei şi se ridică la puţin peste suma de 5.100 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite