Director de agenţie de turism, fără brevet în domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentiile de turism au fost controlate
Agentiile de turism au fost controlate

În perioada 16 - 20 iulie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea a desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice.

Cu această ocazie, au fost verificaţi un numar de 12 operatori economici care comercializează pachete de servicii turistice.

Abateri au fost constatate la o agenţie de turism din Focşani, s-a constatat faptul că directorul agenţiei nu deţine brevet de turism, acesta neavând finalizate cursurile în domeniu, facând dovada efectuării acestor cursuri cu o adeverinţă eleberată de organizator.

Deţinerea brevetului de turism este obligatorie, iar pentru aceasta abatere operatorul economic a fost sancţionat contraventional cu avertisment.

În cadrul acţiunilor de control s-a verificat modul de informare a consumatorilor cu privire la pachetele de servicii turistice, existenţa contractelor precum si modul de prezentare în scris a acestor informaţii.
În conformitate cu prevederile OG 107/1999, agenţia de turism are obligaţia de a înmâna turistului un exemplar din contract.

De asemenea, organizatorul sau intermediarul de călătorii turistice are obligaţia de a prezenta în original instituţiilor de control contractele încheiate cu turiştii.

"S-a avut în vedere şi prevederile art. 3 din Ordinul 235/2001 privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism, care menţionează faptul că în contractul încheiat de agenţia de turism cu turistul este obligatoriu să se consemneze faptul că turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agenţiei de turism, precum şi condiţiile şi termenele în care turistul poate solicita plata despăgubirilor", se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului.

În cursul anului 2012 nu au fost înregistrate reclamaţii referitoare la comercializarea pachetelor de servicii turistice.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite