Direcţia Silvică Focşani vinde iepuri vii la export

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Silvică Focşani îşi va spori în această iarnă veniturile prin vânzarea de iepuri la export. Săptămâna viitoare, mai exact pe 14 decembrie, instituţia care se ocupă de patrimoniul silvic al judeţului, dar care are în administrare şi mai multe fonduri de vânătoare, va organiza o licitaţie publică privind vânzarea a 200 de „urecheaţi" vii.

Iepurii vor fi prinşi cu mâna, în urma organizării unor partide de capturare cu plase întinse în fondurile de vânătoare din judeţ. Cel mai probabil, aşa cum s-a întâmplat şi în alţi ani, iepurii vor primi „paşaport" de Italia, după ce în prealabil li se va face controlul sanitar-veterinar obligatoriu.

100 de euro un iepure

„Licitaţia porneşte de la preţul de 85 de euro/bucata. De regulă, italienii sunt cei mai dornici să achiziţioneze iepuri vii, pentru a popula fondurile lor de vânătoare cu exemplare viguroase, pentru ca mai apoi să organizeze la ei acasă partide de vânătoare", ne-a declarat Titi Olteanu, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Focşani.

Livrarea iepurilor vii urmează să aibă loc în luna ianuarie. Cu fondurile obţinute, aproximativ 20.000 de euro, Direcţia Silvică îşi propune să-i investească în fondurile de vânătoare pe care le administrează, cumpărând hrană pentru animale.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice, în acest an a fost o recoltă bună la animalele care vor intra în bătaia puştii, după ce în urmă cu câţiva ani efectivele au fost decimate de inundaţiile catastrofale.

De altfel, sezonul de vânătoare la iepuri de câmp este în toi, acesta urmând să se încheie, conform calendarului vânătoresc, la sfârşitul lunii ianuarie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite