Direcţia Silvică Focşani amână acţiunea de tăiere a brazilor de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an, oferta Direcţiei Silvice este de aproximativ 10.000 de brazi
În acest an, oferta Direcţiei Silvice este de aproximativ 10.000 de brazi

Temperaturile mult prea ridicate din această perioadă i-au determinat pe reprezentanţii Direcţiei Silvice să amâne operaţiunea de tăiere a brazilor pentru Crăciun, de teamă că sute de arbori se vor usca înainte a ajunge în casele vrâncenilor.

„Oferta noastră este de aproximativ 10.000 de brazi şi sperăm să avem mai mulţi clienţi faţă de anul trecut, când am vândut în jur de 3.000 de bucăţi. Oricum, tăiem doar atunci când avem comenzi, iar plata se face în avans", declară Costică Buciuc, director tehnic al Direcţie Silvice Vrancea.

Brazii provin de la pepinierele din Panciu, Soveja şi Dumitreşti.

„La Panciu avem aproximativ 200.000 de puieţi, iar 30.000 sunt deja apţi pentru vânzare. Brazii pot fi procuraţi atât de la sediile Ocoalelor Silvice din judeţ, cât şi direct de la depozitele în apropierea cărora sunt culturile", mai spune Costică Buciuc.

Preţuri între 20 şi 50 de lei

Direcţia Silvică Vrancea a păstrat aproximativ aceleaşi preţuri ca anul trecut.

„Pentru populaţie preţul variază între 20 şi 40 de lei, în funcţie de dimensiuni. Pentru societăţi comerciale tarifele sunt cuprinse între 25 şi 50 de lei, iar pentru brazii mai înalţi de trei metri preţurile sunt puţin mai mari", declară Olteanu Titi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite