Din cauza preţurilor mari, vânzările aparatelor de aer condiţionat au îngheţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de electrocasnice din Focşani se plâng că temperaturile excesive nu le mai aduc clienţi la fel ca în anii trecuţi, când, în verile toride, făceau profituri uriaşe din vânzarea aparatelor de aer condiţionat. Reducerea salariilor s-a repercutat şi asupra vânzărilor de climatizoare, înjumătăţindu-le.

Focşănenii care vor să scape de zăpuşeală cu ajutorul unui aparat de condiţionare a aerului trebuie să scoată din buzunar cel puţin 650 de lei.


Nici măcar facilitatea achiziţionării în rate cu contract de creditare încheiat direct la magazin nu se dovedeşte o soluţie pentru stimularea vânzărilor deoarece în condiţii de criză oamenii se feresc de datorii.


"Am crezut că vom reveni pe linia de plutire, cu căldura asta, dar ne-am înşelat.


Aparatele de aer condiţionat nu s-au vândut aşa bine în această vară şi nu cred că se va întâmpla vreo minune în ultma lună", afirmă Mariana Tâlvăr, proprietara unui magazin de electrice şi electrocasnice.


Bătaie pe ventilatoare


Obişnuiţi cu încasări de sunte de mii de lei pe zi, în această vară patronii s-ar fi mulţumit cu mai puţin pentru a se menţine pe linia de plutire. Dovadă că au redus preţurile substanţial.


Dacă "aerul condiţionat" a devenit prohibitiv ca preţ, în ciuda reducerilor, ventilatoarele, mult mai ieftine, se vând foarte bine. Preţul unui ventilator porneşte de la 20 lei şi poate ajunge şi la 500 lei, în funcţie de mărime şi de perfiormanţe.


"Am cumpărat un ventilator mic la doar 30 lei. Are patru trepte de viteză şi e numai bun pe căldurile astea. Am făcut economie la bani. Îl iau şi la serviciu, iar seara vin cu e acasă", ne-a declarat Liviu Macovei, client.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite