Deţinuţii de la Mîndreşti îşi oferă serviciile în munci necalificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii învaţă în penitenciar să muncească
Deţinuţii învaţă în penitenciar să muncească

Serviciile acestora acoperă o gamă diversă de activităţi, prelum lucrări în agricultură, gospodărie comunală activităţi de amenajare, curăţenie şi întreţinere a spaţiilor verzi, lucrări în domeniul construcţiilor.

Penitenciarul Focşani pune la dispoziţie tuturor celor interesaţi, persoane fizice sau juridice, forţă de muncă specială pe perioade de timp determinate.

Deţinuţii pot fi folosiţi la prăşit manual, irigat, recoltat, curăţat parcuri şi spaţii verzi, amenajat şi curăţat străzi, săpat şanţuri, recuperarea deşeurilor şi reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulat materiale, lucrări în domeniul construcţiilor civile şi industriale, rutiere şi feroviare.

De asemenea, în cadrul atelierului de mobilă al unităţii se poate executa la comandă mobilier şi tâmplărie din lemn, precum şi confecţii metalice pentru casă şi grădină.

„Prin folosirea la muncă a persoanelor private de libertate se urmăreşte menţinerea şi creşterea capacităţii acestora de a-şi câştiga existenţa după liberare şi realizarea unor venituri, care se pot folosi la îmbunătăţirea condiţiilor de deţinere şi pentru susţinerea acţiunilor de resocializare a acestora", a precizat insp. pr. Geta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite