FOCŞANI: Deţinuţii râvnesc la camera intimă a puşcăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOCŞANI: Deţinuţii râvnesc la camera intimă a puşcăriei
FOCŞANI: Deţinuţii râvnesc la camera intimă a puşcăriei

 Un pat matrimonial, un televizor şi un duş sunt la dipoziţia „porumbeilor” al căror amor nu este îngrădit de zidurile puşcăriei

Nu mai puţin de douăzeci de cupluri au trecut pragul camerei intime din cadrul Penitenciarului Focşani în cele cinci luni de la inaugurare.
Fie că şi-au revăzut partenerii de acasă, fie că şi-au unit destinele în închisoare, deţinuţii s-au dovedit a fi extrem de preocupaţi să profite de avantajele spaţiului oferit de administraţia locului de detenţie.
Însă, pentru a putea beneficia de aceste vizite intime, deţinuţii sunt obligaţi să îndeplinească o serie de condiţii.

Cei care întocmesc cerere de ocupare a camerei trebuie să aibă un comportament adecvat, să fie condamnaţi definitiv, repartizaţi într-un regim de executare a pedepsei şi, obligatoriu, să aibă o relaţie de căsătorie cu partenerul.

De asemenea, sunt avantajaţi deţinuţii care participă la programe de Intervenţie şi Asistenţă Psihosocială. Cu toate acestea, se pare că întâlnirile conjugale din cadrul închisorii au avut şi un efect pozitiv, în sensul că persoanele private de libertate care vor să ajungă ăn camera intimă sau au trecut deja pe acolo nu mai au un comportament agresiv. Ei ştiu foarte bine că în cazul oricărui tip de abatere, nu mai au acces la camera intimă timp de şase luni.     

„Administraţia Penitenciarului a luat toate măsurile necesare pentru a asigura dreptul la aceste vizite intime, amenajând un spaţiu corespunzător, cu dotările necesare: mobilier nou, televizor şi baie”, a declarat Dan Slăvoiu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Întrega investiţie, care este se pare una dintre cele mai apreciate de persoanele „cazate” pe perioade mai mari sau mai mici în Penitenciarul Focşani, s-a ridicat la aproximativ cinci mii de lei. 
     

Giugiuleală o dată la trei luni


Deţiuţii care îşi doresc o „escală” în camera intimă cu persoana iubită nu pot beneficia oricând de această facilitate. Condamnaţii care au un comportament civilizat sunt „recompensaţi” trimestrial cu o vizită intimă de două ore, iar cei care se căsătoresc în închisoare au parte de o „lună de miere” de numai 48 de ore.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite