Deputatul Trăsculescu îi cere lui Oprişan să nu mai paseze la Guvern responsabilitatea drumului judeţean luat de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul s-a surpat pe o porţiune de 60 de metri
Drumul s-a surpat pe o porţiune de 60 de metri

Acesta îi reaminteşte şefului judeţului că în 2011 Consiliul Judeţean nu a aprobat nici un leu pentru continuarea lucrarilor la DJ 205 D, dar a decontat din banii publici petrecerile pe multe milioane de lei din Piata Unirii.

Problema drumului distrus de ape se transformă şi într-un scandal politic. După ce marian Oprişan a dat ieri vina pe Guvern că nu a alocat fonduri pentru lucrări, astăzi deputatul Alin Trăsculescu a reacţionat.

"Îi reamintesc lui Marian Oprisan că, la initiativa sa, CJ Vrancea a împrumutat in 2008 peste 25 milioane de euro pentru reabilitatea DJ 205 D. Doi ani mai tarziu, în 2010, Marian Oprisan se lăuda în propriul raport de activitate de la Consiliul Judetean, că investiţia de 167 milioane de lei "este realizata în proportie de peste 60%", incluzand aici lucrările de aparare de maluri, regularizari de curs si indiguiri.Sunt convins că majoritatea cetatenilor judetului, cu atat mai mult oamenii izolati din Spulber si Nereju, se întreabă cum este posibil ca un drum judetean să se năruie ca un castel de nisip la prima viitură, în condiţiile în care fiecare kilometru a costat cât pentru o autostrada? Nu in ultimul rand, îl intreb pe Marian Oprisan, când a mintit? În 2010, cand s-a laudat cu "realizarile marete" si cele 60% din DJ 204 D finalizate, sau astazi, când se plânge ca din lipsa fondurilor, DJ 205 D este reabilitat doar in proportie de 37,6%?", a reacâionat deputatul Alin Trăsculescu

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţen Vrancea a solicitat Guvernului României să aloce, în regim de urgenţă, fondurile necesare finalizării modernizării DJ 205 D, dar şi a lucrărilor de regularizare şi calibrare a râului Zăbala.

"Preşedintele Consiliului Judeţean solicită primului ministru şi noului ministru al mediului şi pădurilor să nu mai trateze cu superficialitate necesităţile reale ale comunităţilor din judeţul Vrancea şi din România şi să aloce sumele de bani necesare reabilitării infrastructurii distrusă de inundaţiile din 2005-2006. În acest moment, pentru finalizarea investiţiei mai este nevoie de suma de 104,556 milioane lei", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite