Deputatul Săpunaru, prosper om de afaceri cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, Nini Săpunaru a încasat milioane de lei din contractele cu statul. Banii vin din proiecte publice, dar şi din închirierea unui apartament către Regia Sării. Politicianul este asociat într-o firmă de proiectări drumuri, împreună cu tatăl şi cumnatul său, având parte de contracte bănoase de la primării.

Dacă întrebi populaţia ce crede despre parlamentarii români, marea majoritate îţi va vorbi în termeni deloc elogioşi despre aleşi.

Vei auzi vorbe grele, ironii subţiri sau reacţii simple, de lehamite. Ce-i face pe oameni să fie atât de duri în legătură cu cei pe care i-au ales să-i reprezinte în forul legislativ? Nu e greu de aflat.

Majoritatea spune că din cauza afacerilor controversate pe care mai toţi parlamentarii le au cu statul.

La Vrancea, politicienii-patroni sunt o modă
Descurcăreţi nevoie mare, deputaţii şi senatorii de Vrancea nu s-au limitat la salariul frumuşel pe care îl primesc indiferent dacă sunt prezenţi sau nu la lucrările Parlamentului, ci prin propriile firme şi-au dezvoltat afaceri, pe bani grei, cu instituţiile statului.

Deputatul Nini Săpunaru este un exemplu viu în acest sens. Aflat pe lista celor mai chiulangii parlamentari, aşa cum rezultă din monitorizarea făcută de Institutul de Politici Publice, Nini Săpunaru a avut grijă să compenseze lipsa de efort în reprezentarea intereselor electoratului cu o activitate infinit mai profitabilă.

Asociat la profit cu tatăl şi cumnatul său
Prin intermediul firmei Europroiect, unde are calitatea de asociat (49,5% cotă de participare) împreună cu tatăl şi cumnatul său, şeful PNL Vrancea a încheiat aproximativ 20 de contracte de prestări servicii cu primării din tot atâtea localităţi pentru proiectare de drumuri.

Pentru a intra pe această piaţă, deputatul a beneficiat de sprijinul direct al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, care i-a asigurat un front liber şi sigur de lucrări. Nu contează că proiectele acelea stau la sertar, iar drumurile mai au ani buni până vor vedea asfalt, important pentru Săpunaru este că şi-a încasat banul.

„Da, avem încheiat un contract cu Europroiect în sumă de 57.000 de lei, pentru un studiu de fezebilitate la un drum. Urmează proiectarea şi lucrarea propriu-zisă, care sunt ale firmei Vega, care la rândul ei a subcontractat proiectarea către Europroiect", a încercat să ne lămurească îmbârligata situaţie Ştefan Moscu, primarul comunei Cîrligele.

Astfel, de la Coteşti 60.000 de lei, de la Pufeşti 47.000 de lei, de la Vintileasca 47.000 de lei, la final când se trage linie se constată că în firma lui Săpunaru au intrat numai în 2010 peste 600.000 de lei din banii statului, cea mai mare parte alocaţi de Guvernul de la care şi-a luat libertatea de a-l înjura de dimineaţa până seara.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite