Delincvenţa juvenilă, în scădere în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparativ cu perioada similară a anului trecut se înregistrează o scădere cu 52% a faptelor.

Cu toate că la nivel naţional evoluţia fenomenului delincvenţei juvenile a cunoscut în ultimii ani noi forme de manifestare, precum şi un trend ascendent coroborat cu creşterea gravităţii faptelor comise, judeţul Vrancea a înregistrat în ultimii 2 ani o scădere pe această linie.

"Chiar şi în aceste condiţii, la nivel interinstituţional, factorii cu atribuţii pe această linie, au intensificat acţiunile preventiv-reactive şi au realizat activităţi concrete în sistem partenerial pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. S-a dorit astfel evitarea înregistrării unor evenimente în care să fie implicaţi elevii sau cadrele didactice, cu impact puternic asupra opiniei publice, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar fiind una din priorităţile Poliţiei Române la nivel naţional pentru anul 2012", se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Pe raza judeţului Vrancea, au fost sesizate poliţiei 13(-14) infracţiuni în care au fost implicaţi elevii, din care 8 au fost săvârşite în incinta şcolilor şi 5 în zona adiacentă unităţii de învăţământ, 8 în mediul urban şi 5 în mediul rural. În 7 cazuri, toate furturi, autorii au fost elevi, iar în 8 cazuri victime ale acestor infracţiuni au fost elevi.

Faptele penale înregistrate au fost toate infracţiuni de furt.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut se înregistrează o scădere cu 52% a faptelor.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite