Degustări de vinuri alese, la „Bachus 2011“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Unirii din Focşani găzduieşte cea de-a XIX-a ediţie a acestui festival renumit. Consiliul Judeţean Vrancea a alocat 781.000 de lei pentru ca focşănenii să aibă parte de momente folclorice, lecţii de gastronomie, licitaţii de vinuri şi spectacole artistice.

Un weekend plin de voie bună, momente artistice inedite, măncăruri şi băuturi alese. De toate acestea  vor avea parte focşănenii prezenţi la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2011“, care va avea loc între 30 septembrie şi 2 octombrie. Manifestarea se desfăşoară din nou în Piaţa Unirii, de această dată modernizată, după o pauză de patru ani, timp în care evenimentul a fost organizat în Piaţa Gării.

Miss Podgoreanca

Startul distracţiei va fi dat vineri, 30 septembrie, la ora 10.00, la Sala „Balada“, unde va fi găzduit Concursul Naţional Folcloric „Cântece de viţă veche“, urmat de un Concurs Naţional de Vinuri, patronat de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România. Pe parcursul zilei vor mai avea loc vizite şi degustări la cramele şi beciurile din judeţ, precum şi o lecţie de gastronomie, în Piaţa Teatrului, acolo unde la loc de cinste vor fi caşul afumat, pastrama de oaie şi mustul.

Sâmbătă, 1 octombrie, cu începere de la orele 18.00, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia“ va avea loc o licitaţie de vinuri vechi. Cunoscătorii, dar şi alţi doritori vor putea cumpăra vinuri din perioada ’68 - ’90. Băuturile expuse sunt din cele mai renumite podgorii ale judeţului Vrancea, respectiv Odobeşti, Panciu, Coteşti şi Jariştea, iar producătorii acestora sunt companii cu tradiţie în vinificaţie.

La ora 19.30, cele mai frumoase fete din judeţ, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, se vor întrece în cadrul competiţiei Miss Podgoreanca, organizată în Piaţa Teatrului. Concurentele vor fi supuse la trei probe ce vor consta în prezentarea unei ţinute de zi, a portului popular şi a costumaţiei de seară. Juriul va testa şi creativitatea şi inteligenţa participantelor.

Somelieri şi producători italieni

Cinci membri ai Organizaţiei Somelierilor din România, în frunte cu preşedintele Marian Timofti, le vor explica vizitatorilor calităţile vinurilor. La „Bachus“ vor participa şi producători de vinuri din Regiunea Viticolă Roero, Italia, reuniţi în asociaţia „Enoteca Regionale del Roero“, care şi-au exprimat dorinţa de a lua parte la licitaţia de vinuri vechi. Italienii vor concura cu un soi din cramele „Barolo Borgogno“, obţinut din cinci tipuri de struguri nobili şi care datează din anul 1982. Preţul la cramă al acestui vin este de 210 euro, însă banii obţinuţi din vânzarea la licitaţie vor fi donaţi Consiliului Judeţean Vrancea.
În fiecare seară, de vineri până duminică, vor avea loc spectacole artistice cu interpreţi renumiţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite