De Zilele Focşaniului populaţia are parte de tenis şi muzică de cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Pastorala din Focşani.  Foto: N.C.
Corul Pastorala din Focşani. Foto: N.C.

În perioada 6 - 10 iulie, Primăria Focşani organizează Zilele Municipiului. În cadrul evenimentului pentru care municipalitatea a alocat suma de 60.480 de lei, vor avea loc, pe lângă o sumedenie de momente artistice, un Festival Coral Internaţional şi un turneu de tenis.

Ca în fiecare an, Primăria Focşani organizează „Zilele Municipiului", eveniment marcat printr-o serie de manifestări artistice, culturale şi sportive.

Începând de sâmbătă, 2 iulie şi până pe data de 10 iulie, Clubul Sportiv Focşani va găzdui cea de-a şaptea ediţie a turneului de tenis de câmp „Vrancea Trophy", pentru a cărui organizare muncipalitatea a alocat suma de 30.000 de lei.

image

La competiţia, care face parte din cele opt turnee „Futures" ce compun Circuitul Internaţional al României „Provision Pro Circuit", vor participa aproximativ 100 de sportivi din întreaga lume. Aceştia vor avea şansa de a câştiga unul din premiile în valoare de 10.000 de euro. Printre cei mai valoroşi concurenţi se numără şi românii Răzvan Sabău, campion de juniori la Wimbledon şi Alexandru Luncanu, membru al lotului României de Cupă Davis.

Meciurile din cadrul turneului„Vrancea Trophy" vor avea loc de luni până joi, între orele 10.00 - 18.00, iar de vineri până duminică, cu începere de la orele 11.00. Intrarea este liberă pentru toţi iubitorii sportului alb.

Festival Coral

Tot în cadrul „Zilelor Municipiului Focşani", pe 6 şi 7 iulie, va avea loc şi cea de-a cincea ediţie a Festivalul Coral Internaţional „Pastorala", organizat de către corul Pastorala în colaborare cu Primăria Focşani, Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Cultură Vrancea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub egida Asociaţiei Internaţionale Corale din România.

La evenimentul, pentru care municipalitatea a alocat suma de 6.500 de lei, vor participa 11 coruri din oraşe precum Brăila, Cernavodă, Slatina, Câmpulung Moldovenesc, Buzău, Bucureşti şi Sighişoara, dar şi corul „Anghelos" din Ermioni, Grecia.

„Festivalul îşi propune promovarea muzicii corale româneşti şi universale. Vor fi acordate diplome şi premii tuturor participanţilor, precum şi dirijorilor", declară Dumitru Săndulachi, dirijorul Corului Pastorala din Focşani.

Iubitorii muzicii corale sunt aşteptaţi la Aula „Mihai Eminescu" a Colegiului Naţional „Unirea" şi la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite