Dau bani ca să scape de corvoada curăţeniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciile profesionale nu sunt la îndemâna oricui
Serviciile profesionale nu sunt la îndemâna oricui

Focşănenii care nu vor să piardă timp cu şmotrul de Paşte au angajat firme specializate ca să le facă ordine.Dacă o menajeră te costă în jur de 50 de lei pe zi, o fimă de specialitate are preţuri de la 150 de lei până la 500 de lei, în funcţie de serviciile cerute, suprafaţa casei şi timpul de lucru.

Odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, focşănenii s-au apucat serios de curăţenie. Cei care au vrut să scape de căratul covoarelor, de spălatul geamurilor, podelelor, perdelelor şi al parchetului nu s-au uitat la bani şi au angajat o firmă specializată pentru a face curăţenie în casă.


Sunt şi gospodine care nu-şi permit să bage adânc mâna în buzunar şi fac singure curăţenia în casă.
Maria Mardare are 56 de ani şi spune că are o femeie de serviciu care îi face de câţiva ani curăţenie în casă.


"Lucrez cot la cot cu ea. Mai pun şi copiii să mai bată covoarele. Toata afacerea mă costă cam 50 de lei. Este femeie de încredere şi sunt mulţumit de ajutorul pe care mi-l dă. Fără ea nu mă descurcam"
, recunoaşte femeia.
Şi Liviu Jechianu este unul dintre focşănenii care apelează la specialişti când vine vorba de igienizarea casei. Acesta are o fabrică de alcool în Focşani şi are destui bani pentru a-şi permite să angajeze o firmă de curăţenie.

"Am un abonament lunar cu o firmă specializată. Îmi fac curăţenie şi la fabrică, dar şi în casă. Le las cheia de la casă şi două zile îmi iau familia şi stau printre prieteni. Casă arată ca nouă după curăţenie şi sunt foarte mulţumit de serviciile pe care le face această firmă", spune omul de afaceri.


Şi-a scos covoarele pe gard


Vasilica Necula şi-a scos covoarele pe gard, asta spre deliciul vecinilor. "Nu am bani să plătesc pe cineva, aşa că fac totul cu familia. Am fetele mici care mai dau cu peria pe covoare, iar în casă mai ştergem praful de pe mobilă şi geamuri. Nu avem bani să plătim o menajeră. Sunt încă în putere şi chiar dacă aş avea posibilităţi financiare tot nu aş fi băgat pe cineva la mine în casă", spune focşăneanca.

200 de lei costă curăţenia într-un apartament


O firmă extrem de solicitată percepe, pentru curăţenia unui apartament cu patru camere, 400 de lei, iar pentru unul cu două camere, aproximativ 200 de lei. Serviciile pentru locuinţele mai mari de 200 de metri pătraţi, ajung la 500 de lei. "Este în interesul nostru şi al clientului să terminăm repede şi bine treaba. Maxim două zile", a decarat Marian Spânu, managerul firmei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite