Dascălii vrânceni ameninţă că de mâine fac grevă generală/ Vezi aici ce i-ar putea determina să renunţe la intenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea Vasilica Mircea este în grevă japoneză
Învăţătoarea Vasilica Mircea este în grevă japoneză

Cadrele didactice din mai multe şcoli vrâncene sunt solidare cu învăţătoarea din Caracal, ajunsă în cea de-a 65-a zi de greva foamei. Pentru a-şi arăta sprijinul, dar şi nemulţumirea faţă de Legea Educaţiei şi diminuarea salariilor şi aşa mizere, dascălii au purtat astăzi banderole albe, însă fără a afecta desfăşurarea normală a cursurilor.

„De câteva zile am intrat în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu doamna Cristina Anghel, al cărei protest extrem este făcut, din câte se pare, doar pentru surzi. De asemenea, nu sunt de acord cu Legea Educaţiei, în sensul în care ni se cere părerea asupra anumitor aspecte, dar până la urmă tot guvernanţii sunt cei care decid", spune Vasilica Mircea, învăţătoare la Şcoala „Duiliu Zamfirescu", din Focşani.


Moţiunea, motiv de grevă generală

Cadrele didactice au de gând ca, începând de mâine, să înceapă seria protestelor spontane şi chiar să intre în grevă generală dacă moţiunea de cenzură nu va trece.

„De la FSLI ni s-a spus că mâine este o zi foarte importantă pentru noi, deoarece Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei. Începând de mâine fiecare şcoală îşi va stabili forma de protest, poate fi grevă spontană sau chiar generală. Dar este posibil să venim la clasă şi să nu facem ore", declară Ionel Bălosu, învăţător afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Dascălii vrânceni au de gând să continue seria protestelor până când nu vor mai fi ignoraţi. „Prin intermediul acestor mitinguri tragem un semnal de alarmă faţă de ceea ce se întâmplă în învăţământ: diponibilizări, reduceri salariale, finanţare per capita", declară Constantin Grigore, lider FSLI.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite