Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea: „Politicul trebuie să colaboreze cu oamenii de sport nu să se implice în organizarea şi activitatea unui club”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea
Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea

Într-un comunicat de presă, Dan Dumitru, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea spune că cei doi consilieri locali desemnaţi de Primăria Focşani pentru a se implica în problemele echipei de fotbal CSM Focşani mai mult au încurcat lucrurile.

„Între mine si Primaria Municipiului Focsani reprezentata de Primarul Decebal Bacinschi au existat discutii constructive si in acelasi timp pozitive asupra continuarii activitatii clubului CSM Focsani la liga a III a .In jurul datei de 15 august au intrat in rol doi consilieri locali care au venit cu o solutie mai BUNA care a stricat totul.

CSM Focsani nu a declarat niciodata ca nu poate participa in campionat ci doar a cerut sprijinul CL Focsani pentru a face performanta ,nu ne am prezentat la prima etapa datorita faptului ca la aceasta ora nu sintem siguri de accesul in baza sportiva unde din informatiile pe care le avem nu vom mai putea activa.

Luni dimineata voi cere acordul expres al Primariei Focsani pentru a putea disputa meciurile pe teren propriu pe Milcovul Sud.Daca acest acord va veni vineri vom avea fotbal la Focsani (chiar daca nu vom face performanta si vom continua cu juniorii)daca acest lucru nu este posibil marti vom declara forfait si jucatorii vor avea liber sa plece la echipe care le pot oferi conditii superioare din punct de vedere financiar .

Desfiintarea echipei de fotbal are din pacate urmari foarte grave datorita celor doi consilieri care se opun cu vehementa continuarii activitatii CSM Focsani la Liga a III a si inlocuirea sa cu un club nou infiintat FC Varancha.

In opinia mea un club care nu are jucatori ,nu are conducere,nu are experienta , nu poate fi mai performant ca CSM Focsani club care are in palmares printre altele ultima promovare in Divizia B a unei echipe din orasul nostru.In plus in competitiile organizate de FRF nu pot participa cluburi care nu au merit sportiv (adica nu au obtinut promovarea pe teren).

Desfiintarea CSM Focsani in acest moment va duce la distrugerea a tot ce s a facut pina acum si in special a Centrului de Copii si Juniori care in acest moment are pe rol generatia !995 in opinia multora cea mai buna generatie a ultimilor 10 ani.Acesti copii vor pleca din Focsani la echipele care si au exprimat deja intentia de transfer.

In perioada urmatoare voi pregati un material mai amplu asupra a tot ce a dus la aceasta situatie in care noi nu avem nici o vina.Imlicarea politicului in sport va duce intoteauna la acest gen de situatii.

Politicul trebuie sa colaboreze cu oamenii de sport nicidecum sa se implice in organizarea si activitatea unui club.Un club sportiv trebuie sa aduca imagine orasului pe care l reprezinta iar CSM Focsani prin prezenta la turneele de zona sau finale in ultimii patru ani a reusit sa faca din plin acest lucru.

CSM Focsani este clubul cu cele mai bune rezultate din ultimii 7 ani indiferent ca asta convine sau nu celor care nu vor sa sustina acest club. Asigur pe aceasta cale pe cei aproximativ 250 de copii si parintii acestora ca CSM Focsani va continua sa existe la nivel de copii si juniori indiferent de ce decizie se va lua in CL Focsani si ma voi preocupa personal ca acesti copii sa continuie activitatea de performanta la cluburi din tara unde fotbalul este susttinut si privit cu alti ochi fata de Focsani", precizează Dan Dumitru.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite