Dacă vreţi voucher, lăsaţi rabla în custodie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a fi siguri că o să intre în posesia unui tichet, zeci de focşăneni îşi lasă rablele la Remat în schimbul unui proces verbal.De două zile, centrele de colectare din judeţ au rămas fără tichete, după ce în mai puţin de o lună au fost eliberate peste 1.000 de bucăţi.

Dacă în anii trecuţi, programul Rabla nu se bucura de un număr foarte mari de adepţi, acum, sute de vrânceni sunt în stare să se ia la bătaie pentru a pune mâna pe un voucher în valoare de 3.800 de lei. Centrele de colectare au eliberat ultimele tichete în urmă cu două zile şi nu se ştie când vor veni noile stocuri.

„Până acum am dat aproximativ 750 de vouchere. Chiar luni le-am epuizat pe ultimele. Deocamdată nu ştim când vom primi altele, iar solicitanţi sunt foarte mulţi", declară Dan Dima, directorul Remat Focşani.

Nici proprietarii care îşi duc rablele la centrul de colectare din Bizigheşti nu sunt mai norocoşi. „Am avut 100 de vouchere pe care le-am terminat duminică. Ieri am fost la Bucureşti şi am făcut cerere pentru încă o sută. Sper ca pe la sfârşitul săptămânii să le primesc", spune Marius Apostu, administrator la SC Pan Junior 2001 SRL.

Vrâncenii care nu au reuşit să intre în posesia unui tichet până acum se declară nemulţumiţi de faptul că nimeni nu ştie când vor sosi altele noi.

„Am stat două zile la coadă, iar a treia zi, când să-mi vină rândul să aflu că nu mai sunt vouchere. Cine ştie câte săptămâni trebuie să mai aştept", spune Nicolae Ivan.

Rable în custodie

Pentru ca proprietarii să nu bată drumul degeaba, centrul de colectare Remat Focşani ia rablele în custodie. „Până când vom primi tichetele, luăm rablele în baza unui proces verbal de custodie încheiat cu proprietarul care ne lasă numărul de telefon şi copiile xerox după toate actele", adaugă Dan Dima.

Sorin Vatră este unul din vrâncenii care şi-a lăsat maşina în custodie. „Am preferat această variantă pentru a fi sigur că o să primesc un voucher. Am de gând să mai cumpăr două", spune bărbatul.

Se primesc şi maşini accidentate

Vrâncenii care vor să obţină un voucher în schimbul unei maşini implicate într-un accident de circulaţie o pot face doar dacă prezintă o dovadă de la Poliţie. De asemenea, maşina dată la casare trebuie să fie completă. Autoturismului nu trebuie să îi lipsească vreo aripă, capota sau bara de protecţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite