DNA cere strămutarea dosarul lui Prunache / Procurorii motivează eventuale influenţe asupra magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA vorbeşte de un prejudiciu adus CJ Vrancea de 5.300.000 lei însă conducerea instituţiei nu s-a constituit parte întrucât nu se consideră prejudiciată.

Procesul în care Corneliu Prunache şi alţi patru oameni de afaceri sunt acuzaţi de spălare de bani a stârnit controverse încă din momentul în care a fost disjuns din dosarul de corupţie Oprişan &Co în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan este judecat alături de alţi cinci funcţionari pentru un prejudiciu de două milioane de euro.

Deşi Tribunalul Vrancea i-a recomandat conducerii Consiliului Judeţean să se constituie parte civilă în dosarul lui Prunache întrucât instituţia a fost prejudiciată cu 5.300.000 de lei, aceasta a refuzat, considerând că prejudiciul nu există.

Miza celor două dosare se învârteşte în jurul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a 43 de drumuri comunale ce au fost achitate de Consiliul Judeţean unor clienţi politici în campania electorală din 2004 iar acestea nu au fost realizate nici astăzi.

În timp ce preşedintele CJ Vrancea susţine că are expertize DNA conform cărora lucrările au fost realizate conform contractelor încheiate, procurorii susţin că lucrările au fost făcute sporadic, de proastă calitate iar, în unele cazuri, deloc.

„Noi am depus cerere de strămutare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ce are primul termen pe 27 iulie tocmai pentru a evita influenţele ce au loc de regulă când inculpaţii şi magistraţii sunt din aceleaşi regiuni geografice", spune Lidia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Între timp, la 27 iunie, ÎCCJ mai are de soluţionat o cerere a DNA Galaţi privind suspendarea procesului până la soluţionarea cererii de strămutare.

Totul ca urmare a influenţelor ce ar putea fi exercitate asupra magistraţilor vrânceni ţinând cont că oamenii de afaceri implicaţi au relaţii strânse cu potentaţii din administraţia judeţeană.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite