Curtea de Conturi a găsit nereguli de milioane de lei la Consiliul Judeţean Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni au aprobat multe din sumele imputate de Curtea de Conturi
Consilierii judeţeni au aprobat multe din sumele imputate de Curtea de Conturi

Instituţia condusă de Marian Oprişan se apără şi spune că cei de la Curtea de Conturi au comis abuzuri.

Raportul pe anul 2010 dat publicităţii de Curtea de Conturi a României a arătat că instituţiile statului nu au fost deloc atente cu banul public.

Consiliul Judeţean Vrancea nu a făcut în nici un an excepţie, astfel că şi în 2010 Curtea de Conturi a găsit numeroase nereguli la instituţia condusă de Marian Oprişan.

În total, valoarea sumelor imputate de Curtea de Conturi se ridică la peste un milion de euro.

O parte din aceste sume vor fi imputate şi instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean, respectiv Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu - 22.179 lei, Muzeul Vrancei - 56.013 lei şi Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea - 123.227 lei.

Potrivit Curţii de Conturi, neregulile vizează "stabilirea eronată a indemnizației managerilor instituțiilor de cultură (aprobarea şi acordarea nelegală a indemnizației de conducere) şi acordarea unor sporuri salariale (stabilitate, fidelitate și confidențialitate) neprevăzute de lege", se arată în raportul Curţii de Conturi.

În replică, reprezentanţii Consiliul Judeţean se apără şi spun că nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Mai mult decât atât, îi acuză pe auditorii de la Curtea de Conturi de abuz.

Marian Oprişan şi patru primari din Vrancea au fost audiaţi ieri la Cluj în procesul de corupţie

„ Auditorii financiari externi ai Curţii de Conturi au extins, abuziv, controalele şi la instituţiile din subordine unde au identificat o serie de probleme care nu pot fi imputate Consiliului Judeţean Vrancea. Din aceste motive, conducerea Consiliului Judeţean Vrancea consideră că auditorii financiari externi ai Curţii de Conturi nu au respectat prevederile legii şi au înaintat o Contestaţie la Comisia de soluţionare a Contestaţiilor constituită la nivelul Curţii de Conturi a României. În Contestaţia depusă se arată că auditorii publici externi nu puteau efectua verificări la unităţile subordonate Consiliului Judeţean Vrancea în afara perioadei stabilita prin misiunea de audit. Or, auditorii publici externi au verificat ordonatorii terţiari de credite, respectiv Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu", Muzeul Vrancei, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vrancea, Şcoala Populara de Arte şi Meserii Focşani, deşi aveau delegaţie numai pentru efectuarea auditului financiar la Consiliul Judeţean Vrancea pentru exerciţiul financiar al anului 2010", se arată în luarea de poziţie a Consiliului Judeţean Vrancea.

Mergând pe logica preşedintelui Consiliului Judeţean, Curtea de Conturi este o instituţie bună doar atunci când face trimitere la ea pentru a sesiza anumite aspecte, dar când sunt aduse în discuţie neregulile din propria ogradă atunci Curtea de Conturi este o instituţie abuzivă.

Rămâne de văzut cum se va rezolva contestaţia şi dacă cineva va fi tras la răspundere pentru sumele în cauză.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite