Cursul euro a lăsat localităţile vrâncene fără fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Vrancea a primit fonduri europene doar pentru două proiecte pe măsura 3.2.2. privind reabilitarea, modernizarea şi extindeera infrastructurii în mediul rural, a anunţat Pompiliu Vrânceanu, şeful Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa la şedinţa regională ce a avut loc la Focşani.

Deşi au fost declarate eligibile 31 de proiecte din localităţile vrâncene, doar proiectele din Cîrligele şi Gologanu au primit finanţare.

Fie pentru că proiectele nu au fost foarte bine întocmite, fie din alte motive.

Bebe Marica, directorul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vrancea, pune totul pe seama diferenţelor înregistrate de valoarea euro la momentul întocmirii studiului de fezabilitate pentru fiecare proiect.

"Totul a depins de valoarea în lei a proiectului. Au câştigat cei care au avut cursul euro mai mare când au comandat studiul de fezabilitate. Care a avut valoare mai mare în lei la vremea aceea a câştigat în faţa celor cu valoare mai mică", spune Bebe Marica.

Cinci milioane de euro, două proiecte

Valoarea celor două proiecte câştigate de edilii din Vrancea pentru localităţile Cîrligele şi Gologanu este de cinci milioane de euro.

Proiectele constau în reabilitarea, modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare, aducţiune cu apă şi asfaltare, dar şi construirea unei grădiniţe în satul Bonţeşti, comuna Cîrligele, şi a unui centru pentru elevi după finalizarea orelor de la şcoală, tot în comuna Cîrligele.

Proiectele au fost întocmite încă din anul 2009. În lunile următoare, cele două primării câştigătoare vor primi prima tranşă de bani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite