Cunoscutul critic Alex Ştefănescu a vorbit despre educaţie şi literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Ştefănescu nu s-a dezminţit de talentul oratoric
Alex Ştefănescu nu s-a dezminţit de talentul oratoric

Acesta a venit ca invitat special al conferinţei "Mai avem nevoie de literatură?", organizată de colectivul redacţional al nou lansatei reviste Forum Didactic.

Criticul literar Alex Ştefănescu, membru al Uniunii Scriitorilor, autor al mai multor volume de critică şi cunoscut şi prin intermediul unei emisiuni de profil de la TVR s-a aflat ieri la Focşani. Invitat de onoare al conferinţei „Mai avem nevoie de literatură?", Alex Ştefănescu a profitat de ocazia lansării revistei „Forum Didactic", în coordonarea profesorilor Lauriana Ailincuţei, Carmen Ion, Ion Stănel şi Adriana Călin pentru a face scurte aprecieri despre conţinutul publicaţiei „Este mare lucru să citeşti o revistă din care să ai de învăţat ceva, am citit-o nu ca să mă distrez, ci ca să aflu ceva, am aflat lucruri interesante", a spus renumitul critic care a şi exemplificat în aceste sens.

Printre cei care a fost invitat să-şi exprime opiniile s-a numărat şi profesorul şi publicistul Florinel Agafiţei, care a ţinut la rându-i să salute apariţia unei noi reviste didactice.

Legat de tema conferinţei, Alex Ştefănescu a reuşit, ca pe parcursul a mai bine de jumătate de oră, să-şi ţină publicul numai ochi şi urechi, să-l captiveze şi să-l amuze chiar cu scurte întâmplări din viaţa sa. „Trebuie să vă spun că eu sunt cel emoţionat. Dumneavoastră v-aţi asociat pentru un act de cultură, ceea ce este o mare performanţă în zilele noastre, se află aici oameni aleşi", a rostit Alex Ştefănescu în debutul cuvântului său. Acesta a apreciat şi nivelul educaţiei din România de la acest moment."România, după părerea mea trece în momentul de faţă printr-o gravă criză de educaţie, la toate vârstele se simte chestia asta, este o concepţie greşită despre învăţătură", a mai spus Alex Ştefănescu."La vârsta voastră toţi trebuie să fiţi genii şi apoi vedem noi, că unii poate devin şi alţii nu, dar toţi sunteţi în sensul că toţi trebuie să fiţi genii. O singură dată trăieşti, ai o viaţă unică, irepetabilă, de ce să trăieşti ca o cârtiţâ, când poţi să trăieşti ca un vultur?", le-a spus criticul celor peste 30 de tineri prezenţi în sală.

Evenimentul a fost sponsorizat de clubul Rotary Varana Focşani, din partea căruia au fost prezenţi şi Rodica Dinuţă şi Marius Ulmeteanu, iar Inspectoratul Şcolar a fost reprezentat de profesorii Maria Lupu, inspectorul general adjunct şi de Silvia Chelariu, inspector de limba română.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite