“Cumetrii”: Contracte cu dedicaţie de la "baronul" Oprişan / Imperiul Mavi Beton creşte pe leşul SC Drumuri şi Poduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Locotenenţii" baronului Oprişan îşi sporesc veniturile pe spatele rămăşiţelor SC Drumuri şi Poduri, companie falimentată de CJ. Reţeta utilizată de potentaţii judeţului dă roade. Compania ce aparţine apropiaţilor preşedintelui CJ „prinde" lucrări la majoritatea proiectelor din judeţ.

SC Mavi Beton SRL, societate omniprezentă în lucrările de infrastructură ce necesită betoane din judeţ, aparţine apropiaţilor preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan în speţă soţilor Corina şi Viorel Trifan, ea - directoare la cotidianul controlat din umbră de Oprişan, el - manager la firma de betoane şi prieten „din copilărie" cu „baronul de Vrancea".

Poziţionată la loc cu vad, pe marginea drumului naţional 2 D, Focşani - Ojdula (reabilitat cu 180 de milioane de euro de regele asfaltului Dorinel Umbrărescu), compania Mavi Beton SRL s-a ridicat pe terenul Societăţii Drumuri şi Poduri, al cărei acţionar majoritar este chiar Consiliul Judeţean Vrancea.

Culmea, Drumuri şi Poduri a fost falimentată tocmai de CJ, care i-a comandat lucrări pe care nu le-a mai achitat. Firma are acum datorii de aproape 10 milioane de lei şi este prima pe lista neagră a Fiscului.

În curtea SC Drumuri şi Poduri utilajele ruginesc:

image

De 16 ori mai ieftin, pentru Mavi

Primul pas în reţeta de succes a Mavi Beton a fost să închirieze de la SC Drumuri şi Poduri SA la care acţionar majoritar este CJ un teren de 1695 mp în buza drumului naţional 2 D, la un preţ de 16 ori mai mic decât cel al piaţei. S-a întâmplat în 2008, când metrul pătrat se închiria în zonă cu doi euro. Însă Mavi Beton beneficiază de un contract (vezi facsimil) cu doar 50 de bani / mp, contract valabil din 2008 până la sfârşitul anului 2012.


Al doilea pas a fost începerea procedurii de privatizare prin vânzarea activelor a SC Drumuri şi Poduri de către Consiliul Judeţean Vrancea pentru a se asigura că societatea care încurca ploile îşi va da duhul.

Facsimil contract de închiriere teren între SC Mavi beton şi SC Drumuri şi Poduri:

image

Între timp, Mavi Beton înfloreşte pe zi ce trece cu bilanţul mereu pe profit. Una dintre lucrările la care a prins contracte este reabilitarea Perimetrului istoric „Piaţa Unirii" din Focşani (foto), lucrare finanţată din fonduri europene cu şapte milioane de euro.

image

„Mavi Beton, singurul profesionist"

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan recunoaşte că are relaţii apropiate cu patonul Mavi Beton, Viorel Trifan însă neagă influenţa sa în tot acest proces.
„Da sunt prieten din copilărie cu Viorel Trifan dar acest lucru nu înseamnă că am vreo legătură cu faptul că societatea lui are lucrări. Mavi Beton este singurul profesionist din zonă, singurul care lucrează cu certificat. Aşi mai auzit de altcineva aşa bun în zonă?", ne-a replicat tăios Oprişan.

Patronul Mavi Beton, Viorel Trifan nu a putut fi contactat pentru a face declaraţii pe marginea acestui subiect.

image

Află cum înfloreşte Mavi Beton şi ce spune preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan despre falimentarea „defunctei" SC Drumuri li Poduri din săptămânalul local „ADS Focşani". Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite