VIDEO / FOTOGALERIE Falsificatorii de bani prinşi de DIICOT păcăleau farmaciştii simulând un infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei bărbaţi reţinuţi sâmbătă de DIICOT pentru că au plasat bani falşi în mai multe farmacii din Focşani cumpărau pastile de inimă. Cel care le cumpăra era chiar capul reţelei, Roger Vasile, din judeţul Ilfov. Omul se prefăcea că îi este rău, cumpăra pastile de 40 de lei şi obţinea astfel 460 de lei rest, la fiecare farmacie.

Indivizii prinşi la Focşani fac parte dintr-o reţea de falsificatori de bani din Bucureşti şi au acţionat sâmbătă în trei farmacii din Focşani, cumpărând, cu bani falşi, medicamente de inimă şi hipertensiune.

Click AICI pentru FOTOGALERIE


Cumpărătorul era chiar capul reţelei, Roger Vasile, de 43 de ani. Strategia: omul se făcea că îi este rău şi cerea pastilele de inimă în valoare de 40 de lei, plătea cu bancnota falsă de 500 de lei şi rămânea cu restul de 460 de lei.

Între timp era aşteptat la uşa farmaciei de un “coleg” şi de un altul într-o maşină, în care poliţiştii au găsit ulterior încă 18 bancnote de 500 de lei din cupiură cu serii diferite, de asemenea suspectate că ar fi falsificate.


Ofiţerii de la DIICOT i-au ridicat pe aceştia dintr-o farmacie de la pasajul Milcov, lângă Piaţa Moldovei.

Alături de cei trei a fost reţinut şi Florian D, de 33 ani, din Judeţul Giurgiu. Toţi au fost arestaţi preventiv şi deferiţi Tribunalului Călăraşi.


Am crezut că ne împuşcă


Farmacistele au rămas îngrozite când poliţiştii înarmaţi l-au pus pe “cumpărătorul dubios” la pământ în incinta unităţii. “A venit un domn la 40 de ani îmbrăcat bine, respectuos care ne-a spus că îi este foarte rău. Spunea că îl înţeapă inima şi ne-a cerut nişte Preductal şi Novasc. Ştia ce să ceară. Chiar l-am compătimit. Când a dat să iasă din farmacie, au intrat mai mulţi bărbaţi în civil şi l-au pus jos, i-au pus cătuşe şi au scos pistoalele. Am crezut că ne jefuiesc că ne împuşcă aici, nu ştiam că sunt poliţişti”, ne-au mărturisit Nicoleta şi Emilia, farmacistele ce acopereau tura de serviciu.


Comercianţii din zonă nu au auzit însă nimic. “Până acum nu am auzit nimic de asta dar îmi e frică să mai stau la tejghea”, ne-a mărturisit şi Lucica Neculai, vânzătoarea de la toneta cu gogoşi.


1.350 de lei la trei farmacii, în 15 minute


În 15 minute, cei trei au câştigat 1.350 de lei după ce au “cumpărat” aceleaşi pastile de la încă două farmacii din oraş, situate pe Bd-ul Gării.

Poliţiştii au ridicat banii falşi însă patronii farmaciilor sunt nevoiţi să se constituie parte civilă în proces pentru a-şi recupera banii pe care i-au dat rest la bancnotle false.


Farmaciştii din Focşani spun  că au primit şi în urmă cu câteva luni atenţionări privind bancnotele false de 500 de lei. Printre comercianţii din Piaţa Moldovei circulă zvonul că astfel de bancnote ar fi ajuns în urmă cu câtva timp şi la un schimb valutar din Focşani dar şi la câteva unităţi bancare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite