Cultură de calitate la porţile Vrancei. A început Târgul de Carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de carte s-a deschis astăzi
Târgul de carte s-a deschis astăzi

Evenimentul, al cărui scop este acela de a aduce în atenţia comunităţii personalităţi, scriitori şi cărţi din Vrancea, are loc în perioada 6 - 8 octombrie, la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia".

Acest sfârşit de săptămână este dedicat, la Focşani, culturii şi promovării lecturii de calitate în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Târgului de Carte, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu".

Timp de trei zile, în perioada 6 - 8 octombrie, între orele 9.00 - 19.00,Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia" va fi locul unde se vor desfăşura lansări şi prezentări de carte, expoziţii şi întâlniri cu scriitori.

„Dorim să promovăm lectura de calitate şi scrisul, să uşurăm accesul cititorilor la carte din punct de vedere material (prin reduceri şi promoţii), dar şi informaţional, să sprijinim creaţia, editarea, comercializarea, difuzarea şi promovarea cărţii româneşti şi în special a celei locale prin intermediul bibliotecii", precizează Teodora Fântânaru, directorul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu".

Campania „Schimb de jucării"

Deschiderea oficială a târgului are loc astăzi, focşănenii având oportunitatea de a participa la un colocviu pe tema „Cărţi la porţile Vrancei", în cadrul căruia sunt invitaţi autori şi editori de monografii vrâncene.

image

Tot astăzi, de la orele 17.00, în foaierul Teatrului Municipal, se va desfăşura campania umanitară „Schimb de Jucării", organizară de Asociaţia „Zibo Help", împreună cu binecunoscutul moderator, Cabral. Acţiunea se adresează copiilor de grădiniţă şi elevilor din ciclul primar, care îşi expun desene ce pot fi achiziţionate de către vizitatori în schimbul unei donaţii umanitare.

Vineri, între orele 10.00 - 12.30, va avea loc o sesiune de prezentări şi dezbateri pe subiectul „Biblioteca vrânceană - realităţi şi realizări", alături de reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

În ultima zi a târgului, sâmbătă, pe 8 octombrie, va avea loc o sesiune de lansări, printre autorii care îşi vor scoate pe piaţă creaţiile numărându-se Ion Lazăr da Coza, cu volumul de povestiri „Apusul Îngerilor", dar şi Valeriu Tudor, cu lucrarea „În misiune la Paris - Însemnările unui diplomat român". Cartea de texte şi documente intitulată „Copiii în istorie" va fi lansată de către scriitorul Neculai Aurel, volumul „Între sensibilitate şi Rigoare" de Nicolae Busuioc, iar Gheorghe Andrei Neagu le va prezenta focşănenilor „Arşiţa din ploi".

Intrarea la târgul ce oferă oportunitatea de a lua contact cu universul cărţilor de valoare, dar şi cu mari scriitori şi personalităţi din domeniul literaturii este gratuită.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite