Crucile în rate sunt plătite la Sfântu` Aşteaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi moartea a intrat în criză: vânzările la monumentele funerare au scăzut cu 70%.În plus, antreprenorii se văd loviţi tocmai de soluţia pe care au găsit-o să treacă prin criză. Clienţii "uită" să plătească ratele la crucile luate pe datorie.

Viorel Bratu, patron de firmă de pompe funebre, spune că pensionarii sunt cei mai conştiincioşi când vine vorba de datorii plătesc la timp ratele. În schimb, sunt şi aşa-zişii clienţi fideli care după ce s-au văzut cu crucea în mână nu au mai trecut să-şi achite datoriile.
"Crucile din marmură nu prea mai au căutare în această perioadă de criză.


Preţul lor pleacă de la 350 de lei şi poate ajunge şi la peste 1.000 de lei, în funcţie de lucrare şi materialul folosit. În schimb, o cruce din fier forjat nu depăşte 200 de lei. Chiar şi la acest preţ, cei mai mulţi vor să plătească în rate", spune patronul focşănean, care şi-a luat însă gândul de la banii pe care trebuie să-i primească de la unii "prieteni".


"Anumite persoane, după ce îşi văd mortul în groapă şi cu crucea la cap, uită să mai treacă pe la noi să-şi plătească datoriile. Sunt datorii şi de mai bine de un an, sumele fiind destul de însemnate. Nu am făcut un calcul exact, dar avem de primit peste 10.000 de lei", atacă Viorel Bratu.

"Stranierii", cei mai mari ţepari


Persoanele care muncesc în străinătate fac morminte în care investesc sume mari de bani. Sunt printre aceştia şi oameni mai puţini serioşi care după ce achită un avans de 30-40%, uită să dea toată suma la finele lucrării.


"Am multe lucrări care nu sunt plătite nici în momentul de faţă. Sunt focşăneni plecaţi la muncă în străinătate. Soţiile şi copiii care au rămas în Focşani ne mai transmit prin interpuşi că în vară, în luna auust, când capul familiei o să vină în concediu o să ne dea toţi banii.


E păcat că s-a ajuns aici mai ales că noi am fost oameni de bună credinţă şi ne puteau spune în faţă dacă mai întârzie cu banii"
, ne-a declarat Brânduşa Ifrim, proprietara unei firme de monumente funerare.

Vânzările au scăzut cu peste 70 %

Pentru Brânduşa Ifrim, afacerea este una de familie, aceasta fiind moştenită de la tatăl său. Ea spune că ofertele cu care a ieşit pe piaţă nu au adus încă benefiicile pe care le aştepta.


"Vânzările au scăzut cu peste 70% faţă de anul trecut. Lumea ia lucruri ieftine. Cruci din fier, iar mormântul îl lasă curat, fără să mai fie îngrădit cu lucrare din ciment sau marmură. E criză şi pentru firmele care fac monumente funerare", ne spune afacerista.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite