Crucea Roşie face cabinete de radiologie dentară pentru săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta va fi centrul de radiologie dentară pentru persoanele cu venituri reduse.
Acesta va fi centrul de radiologie dentară pentru persoanele cu venituri reduse.

CJ a aprobat transferul a patru cabinete din fosta Radiologie Stomatologică Crucii Roşii pentru cei cu venituri reduse. Noua secţie va funcţiona de la jumătatea anului viitor. Personalul medical va asigura serviciile gratuit întrucât provine din rândul voluntarilor filialei judeţene a ONG-ului.

Consilierii judeţeni au votat la ultima şedinţă ordinară un proiect de hotărâre ce prevede transferul gratuit a patru cabinete din sediul fostei Secţii de radiologie dentară către Crucea Roşie Vrancea cu scopul de a fi transformate în cabinete pentru persoane cu venituri reduse.

Situate pe strada Vămii nr. 3, lângă sediul Primăriei, cabinetele vor începe să funcţioneze pentru sărmani de la jumătatea anului viitor. Preţurile vor fi de reduse, ca pentru buzunarul fiecăruia. Radiologiile vor fi chiar gratuite pentru cei fără venituri.

"Va fi un centru strict pentru cei cu venituri reduse care nu îşi permit nici măcar aceste servicii medicale pentru că gratis la stat nu prea le mai găseşti. Acum stabilim cu investitorii ce trebuie făcut. Nu ştim încă exact cât vom investi oricum cabinetele trebuie reabilitate. Trebuie aparatură, pe care o vom asigura din sponsorizări. Personalul va lucra gratuit, întrucât provine din rândul voluntarilor noştri. Este un serviciu de care fiecare dintre noi avem nevoie", a declarat Rodica Davidean (foto), directorul Crucea Roşie Vrancea.



Beneficiarii, încântaţi

image

Noul Centru de radiologie dentară va fi ca o mană cerească pentru cei care nu îşi permit să plătească astfel de investigaţii şi nu merg cu anii la dentist, chiar dacă au nevoie şi îndură dureri îngrozitoare de măsele. Mulţi dintre ei îşi cheltuie economiile pentru înmormântare să ajungă la un medic.

"Eu am strâns câteva luni bune din pensia ca să merg la medic. Ultima dată am fost la stomatolog acum doi ani de zile şi atunci am dat şapte milioane de lei vechi. Mult pentru mine. Ar fi nemaipomenit dacă ar face nişte cabinete cu preţuri aşa ca pentru noi", ne-a spus şi Ioan Drăghici (83 ani) - foto, un pensionar din Focşani.

image

Pachete cu alimente pentru 700 de persoane

Crucea Roşie a împărţit pentru Crăciun 700 de pachete cu alimente către persoanele defavorizate din judeţ. Cu sprijin şi din partea Cantinei de Ajutor Social din Focşani, a pregătit pachete cu cârnăciori, carne de porc, cozonac şi dulciuri pentru bătrâni, pentru persoane cu handicap, dar şi pentru copii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite