Criza îi face pe mulţi dintre pensionarii focşăneni să-şi vândă lucrurile din casă pentru a-şi plăti facturile la utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 80 de ani, focşăneanca Georgeta Tudorache se pregăteşte să facă faţă cheltuielilor pe care le va avea de suportat în sezonul rece. Are o pensie de numai 300 de lei, bani care nu-i ajung decât pentru plata medicamentelor.

Astfel, octogenara a luat hotărârea să-şi vândă multe din lucrurile pe care le-a strâns de-a lungul vieţii.


"Am două canapele la care ţin mult, dar nu am ce face şi trebuie să le vând pentru a pune un ban deoparte pentru iarnă. Le dau cu zece lei bucata. Dau şi o lustră, cu 20 de lei, o combină muzicală, două chiuvete cu câte 35 de lei. Nu sunt preţuri mari, mai ales că se poate negocia pentru ele. Vine iarna şi facturile vor fi umflate foare mult", spune bătrâna.


Şi Ionel Bivolaru s-a instalat de la primele ore ale dimineţii în talciocul de vechituri in "Târgul Obor".


"Am 75 de ani şi o pensie de numai 350 de lei. Miercurea şi duminica sunt la Obor cu lucruri vechi. Am multe haine de calitate din stofă englezească. Chiria pentru taraba mea este de opt lei, iar la finele zilei scot cam 100 de lei", spune pensionarul.

Pentru a face rost de un ban în plus, focşănenii îşi scot la vânzare inclusive colecţiile personale. În vremuri grele, unii şi-au adus la talcioc chiar şi colecţiile personale de insigne sau monede.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite