Focşani: Criza le-a învăţat pe femei să se coafeze singure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Criza le-a învăţat pe femei să se coafeze singure
Focşani: Criza le-a învăţat pe femei să se coafeze singure

Patronii coaforurilor se plâng că numărul clientelor care le trec pragul a scăzut în acest an cu 30%. Multe femei au renunţat la serviciile complete, alegând varianta cea mai accesibilă: tuns la coafor, vopsit şi aranjat acasă.

S-au dus vremurile în care focşănencele îşi puteau permite să se răsfeţe câteva ore pe săptămână într-un salon de înfrumuseţare. Multe au învăţat să facă economie la frumuseţea „profesională”.

Cele care obişnuiau să vină la salon chiar şi de două ori pe săptămână, şi-au făcut în acest an „abonament” lunar.

„Criza se simte şi la noi. De regulă, noiembrie este o lună proastă ca şi număr de clienţi, însă pe parcursul acestui an, am putut observa o scădere a încasărilor, faţă de anii precedenţi. Focşănencele vin în general doar să se tundă, iar clientele fidele se mai şi vopsesc cam o dată pe lună. Foarte puţine mai vin săptămânal”, spune Cristina Târlă, patroana unui coafor din Focşani.
   
Servicii doi în unu

Saloanele de coafură încearcă să atragă clientela cu servicii complete şi profesionale cu oferte care mai de care.

„Un tuns costă doar 20 de lei, iar manopera la un vopsit între 10 şi 20 de lei. Nici un aranjat nu depăşeşte 30 de lei”, ne spune Lili Anton.

De asemenea, unele saloane au început să acorde bonusuri clientelor fidele, pe care nu vor să le piardă.

„Focşănencele care ne trec pragul constant au parte de servicii doi în unu. De exemplu, cele care plătesc coafatul, sunt tunse gratuit”, mai afirmă Cristina Târlă.

Cele mai multe dintre angajatele sale au făcut cursuri de specializare în străinătate şi au participat la seminarii internaţionale.

Cât despre saloanele de manichiură, acestea nu se confruntă cu o scădere drastică a numărului de cliente.

„Deşi e criză, clientele fidele vin săptămânal să-şi facă manichiura şi pedichiura. E drept că şi preţurile sunt pentru orice buzunar, între 12 şi 20 de lei.”, spune Nuţa Caraiman, manichiuristă.



Nu au renunţat la personal

Deşi clientela şi încasările au scăzut simţitor în acest an, saloanele de coafor din Focşani nu au redus din personal şi nici nu au micşorat salariile. Au renunţat doar la două sau trei angajate aflate la vârsta pensionării, salariatele tinere fiind menţinute în speranţa că prezenţa acestora va ajuta la menţinerea clientelei.
   


Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite