Crângul Petreşti, în curtea lui Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce proiectul prin care CJ cerea terenul de 41 de ha de pădure de la Petreşti a picat luna trecută în plenul CL, în şedinţa de aseară a trecut fără discuţii.

Metoda: un consilier a fost exclus, iar alţi doi, democrat - liberalii Mioara Lazăr şi Adrian Colin, au ales postura de funcţionari publici la instituţiile pe care le conduc.

Când colegii lor de partid au solicitat înlocuirea acestora cu supleanţi, juristul de serviciu ce îl înlocuieşte pe secretarul Primăriei Focşani la şedinţele cu miză, Liviu Pogorevici, le-a explicat că cererile au fost depuse „cu o oră şi 10 minute întârziere", după ce primarul a făcut convocarea pentru şedinţa ordinară.

Aşa a trecut proiectul „fără discuţii" cu 13 voturi pentru din 13 consilieri prezenţi. Potrivit legii, ar fi avut nevoie de 14 voturi de la cei 21 de consilieri, câţi sunt în total, dar cum Romeo Paul Postelnicu fusese exclus, maşina de vot a funcţionat şi cu 13 voturi.

Şi terenul Regelui Carol

"Am preferat să fiu exclus decât să încalc cuvântul dat oamenilor care au avut încredere în noi şi ne-au votat la alegerile locale. Este moral să nu vii cu alt proiect decât cel cu care te-ai prezentat în campania electorală. Eu sunt de acest principiu", a declarat Romeo Paul Postelnicu, la excluderea sa din partid şi din Consiliul Local Focşani.

image

„Noi nu votam proiectul pentru că nu este normal să iei cu japca zeci de hectare de pădure. Este terenul donat de regele Carol municipiului. Să vină cu un proiect concret că i-l dăm. Vrem şi noi să ştim ce vrea să facă acolo. Ne vor judeca mai târziu copiii noştri că vindem oraşul pe mai nimic", ne-a spus consilierul PD -L, Daniel Gongu.

„Căprioara", la judecată

Consiliul Judeţean nu a prezentat încă o formă a proiectului pe care vrea să îl pună în aplicare în Crângul Petreşti.

image

„La Petreşti vom face un centru de agrement regional. Aşteptăm să avem terenul pentru că trebuie să dovedim finanţatorilor de la Uniunea Europeană că avem spaţiu", s-a limitat să spună preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, în primele discuţii despre solicitarea Crângului Petreşti.

CJ a mai solicitat două hecatre la Petreşti, terenul din jurul complexului „Căprioara", pentru amenajarea unui centru de afaceri. Complexul „Căprioara" este unul dintre capetele de acuzare în procesul lui Marian Oprişan cu DNA, în care este judecat că ar fi produs un prejudiciu de două milioane de euro statului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite