Cosmetice expirate şi instrumentar nesterilizat în coaforurile şi frizeriile din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea au desfăşurat mai multe acţiuni tematice la centrele de cosmetică, frizerie, coafură şi tatuaje, fiind verificate nu mai puţin de de 18 unităţi, multe fiind găsite cu nereguli

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul controlului, inspectorii au aplicat 16 avertismente şi 11 amenzi în valoare de peste 52000 de lei, abaterile fiind dintre cele mai diverse.

„Listele cu tarifele nu erau vizibile, nu existau afişate informaţii despre serviciile prestate. De asemenea, s-au constatat abateri referitoare la curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea instrumentelor şi echipamentelor din cabinet, iar unele produse cu care se efectuează dezinsecţia erau expirate din anul 2009", se arată în informarea de presă a inspectorilor OPC.

Aceştia mai spun că s-au identificat produse cosmetice cu termenul de valabilitate depăşit, acestea fiind oprite de la utilizare.

Alte abateri au constat în nerespectarea legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun, fiind găsite în unitate scrumiere folosite, ceea ce denotă faptul că în acele spaţii se fumează.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite