Copiii de la Pediatrie stau câte doi în pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La „Sfântul Pantelimon”, micuţii stau câte doi in pat
La „Sfântul Pantelimon”, micuţii stau câte doi in pat

Secţia aflată în incinta Spitalului Judeţean din Focşani este supraaglomerată din cauza exploziei de viroze Pe cele 55 de paturi stau înghesuiţi peste 100 de pacienţi, nevoiţi să-şi împartă locul de suferinţă cu „vecinii" de salon.

Situaţie îngrijorătoare la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean „Sfîntul Pantelimon.

Pacienţii stau ca sardelele în saloane, numărul internărilor dublându-se în ultima lună din cauza exploziei de viroze, gripe şi pneumonii.


Odată ajunşi la spital, copiii care au nevoie de îngrijiri medicale sub supravegherea medicului specialist, sunt nevoiţi să stea în acelaşi pat cu un alt bolnav.


„Secţia de Pediatrie este foarte aglomerată din cauza numărului mare de viroze. Numărul mare de pacienţi este şi rezultatul faptului că aceştia vin direct la spital, fără să mai apeleze în prealabil la medicii de familie", spune Alina Pelin, purtătoare de cuvânt la Spitalul Judeţean.


Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât copiii internaţi la Pediatrie trebuie să aibă în permanenţă alături unul dintre părinţi.

Aşadar, cele 55 de paturi de la Pediatrie găzduiesc aproximativ o sută de copii bolnavi, dar şi pe părinţii acestora.

Mutaţi dintr-un salon în altul

Din cauza lipsei de spaţiu, pacienţii sunt mutaţi în diferite saloane, lucru care îi nemulţumeşte în special pe părinţi.


„Fata mea a fost operată de apendicită şi de când este internată în spital a fost mutată de mai multe ori dintr-un salon în altul. În plus, trebuie să stea în acelaşi pat cu o altă fetiţă, de aceea nu se poate odihni aproape deloc
", spune Amalia Vioreanu.

Nu sunt internate decât urgenţele

Pentru a evita supraaglomerarea secţiei, pacienţii care nu prezintă o stare foarte gravă sunt consultaţi de către medicul pediatru care le prescrie un tratament cu izolare la domiciliu.


De asemenea, pentru a putea face faţă valului de bolnavi, medicii sunt nevoiţi să reducă durata de spitalizare pentru cazurile mai puţin grave.


Numărul de bolnavi, în creştere

Medicii preconizează că în următoarele săptămâni Secţia de Pediatrie va fi la fel de aglomerată şi foarte posibil va creşte numărul pacienţilor cu viroze respiratorii.

Conform datelor furnizate de purtătoarea de cuvânt a spitalului, în perioda 23 - 29 noiembrie au fost internaţi 46 de bolnavi cu gripă, 59 cu viroze şi 62 cu pneumonii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite