Copiii, învăţaţi să respecte regulile de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mici au traversat strada ajutati de politisti
Cei mici au traversat strada ajutati de politisti

În ziua Sigurantei Rutiere din cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii, politistii rutieri si-au concentrat atentia asupra minorilor care pot fi victime ale accidentelor de circulatie atat de la gradinita cat si din cadrul unitatilor de invatamant din ciclurile primar si gimnazial.

Astfel, politistii rutieri au fost prezenti in mai multe unitati de invatamant, de pe raza judetului, unde le-au explicat elevilor regulile pe care trebuie sa le respecte in apropierea drumurilor publice si mai ales cu ocazia traversarii acestora, in calitate de pietoni.

Politistele din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii i-au insotit pe agentii de la Rutiera, la Gradinita nr. 13 din mun. Focsani, unde le-au explicat celor mici principalele reguli de circulatie pentru a nu deveni victime ale accidentelor.

Si pentru ca sa fie siguri ca micutii stiu cum sa procedeze la traversarea drumurilor, politistii i-au condus la o trecerea de pietoni de pe Bd. Bucuresti din municipiu, unde le-au aratat practic cum sa se asigure la traversarea strazii.

„O alta categorie vizata de politisti in aceasta zi a fost taximetristii. Principalele teme de discutie au fost prevenirea violentei in trafic, adoptarea unei conduite corespunzatoare de catre taximetristi in trafic si fata de ceilalti participanti, respectarea regulilor de circulatie, in special cele referitoare la oprire si stationare. De asemenea, au mai fost abordate aspecte privind observarea comportamentului suspect al unor clienti care pot deveni agresori ai taximetristilor, precum si masurile de precautie necesare pentru a nu deveni complici la activitatile infractionale ale diverselor persoane care apeleaza la serviciile lor", se arată în comunicatul de presă al IPJ Vrancea.

Au mai fost prezentate date statistice rezultate in urma analizei accidentelor rutiere grave înregistrate pe raza judeţului Vrancea în cursul anului 2012 si cauzele producerii acestora.

Au mai fost prezentate modalitatile de prevenire a furturilor din auto in conformitate cu campania „Nu-ti lasa masina la indemana hotilor", derulata la nivelul Politiei Romane.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite