Convoaie cu ajutoare sosesc permanent pentru sinistraţii din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii judeţului, greu încercaţi în ultima perioadă, primesc sprijin material de la oameni de bine din toate colţurile ţării.

În cursul zilei de ieri, un reprezentant al unei firme private din Bucureşti a donat 10 generatoare de curent electric, acestea fiind trimise către 10 primării pentru a putea fi utilizate la nivelul instituţiilor publice locale, în funcţie de necesităţi, respectiv şcoli, spitale. Acestea au ajuns la primăriile din Băleşti, Bogheşti, Ciorăşti, Corbiţa, Jitia, Nereju, Paltin, Tulnici, Tătăranu şi Vintileasca.

De asemenea, ajutoare constând în alimente, apă, lemne de foc au ajuns la cetăţenii judeţului în urma unor donaţii. Astfel, 96 pompieri militari au efectuat în cursul zilei de ieri şase misiuni de sprijinire a distribuirii ajutoarelor în localităţile Paltin, Bogza (Sihlea), Vintileasca, Chiojdeni, Slobozia Bradului, Dumbrăveni şi Mărăşeşti.

Totodată, dând dovadă de solidaritate, un grup de voluntari a adus din judeţul Bistriţa Năsăud pachete cu ajutoare pe care le-a distribuit, cu sprijinul pompierilor militari, cetăţenilor din zonele greu accesibile din localităţile Bizigheşti (comuna Garoafa) şi Argea (comuna Ploscuţeni).

GALERIE FOTO-VIDEO Patronul Rapidului, George Copos, a venit cu alimente pentru populaţia înzăpezită din Vrancea

Camioane încărcare cu ajutoare au ajuns în Vrancea prin grija reprezentanţilor autorităţilor publice din judeţele Bacău, Bistriţa Năsăud, Braşov, Brăila, Cluj, Harghita, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Vaslui, cât şi din municipiul Bucureşti, acestea fiind distribuite prin sprijinul comun al forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale.

„Transmit sincere mulţumiri tuturor acestor oameni cu suflet mare care au dat dovadă de empatie şi solidaritate faţă de semeni. Prin donaţiile făcute sprijină cetăţenii greu încercaţi în ultima perioadă, pentru care orice ajutor este binevenit", a declarat inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny" al judeţului Vrancea, locotenent colonel Flaviu-Dorel Chiscop.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite