Contul “Solidaritatea”este sfidat de vrânceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape patru luni, orice cetăţean din România poate dona bani la Trezorerie în contul "Solidaritatea" pentru diminuarea efectelor recesiunii economice.

Cu toate acestea, în judeţul Vrancea singura persoană care s-a gândit să ajute bugetul sărac al ţării a fost Constantin Crăciun, cunoscut mai bine sub titulatura de "Ţăranul sărac", care în luna iunie a mers la Direcţia de Finanţe Vrancea şi a depus în contul special deschis suma de 38 de lei, "tot profitul meu de pe urma celor 31 de hectare de pământ", după cum a precizat atunci agricultorul din Cîmpineanca.


În rest, fiind un cont destinat exclusiv personelor fizice, niciun alt vrâncean nu a mai cutezat să-şi aducă o contribuţie cât de mică la salvarea vistieriei ţării.


"Faptul că nu a mai donat nimeni niciun leu este voinţa personală a fiecăruia. Probabil că din anumite considerente unii oameni chiar nu au posibilităţi, iar alţii nu reacţionează. Nu ştiu nici dacă persoana care a donat acei bani a făcut-o din bună credinţă sau doar pentru imagine", ne-a declarat Eugen Ciorici, director al
Direcţiei de Finanţe Vrancea.


Nu cred în "găselniţe"


Focşănenii spun că au şi uitat de acest cont, dar că tot nu ar face acest gest pentru ţară având în vedere ajustările de salarii pe care guvernanţii le-au făcut în această vară.


"Era de aşteptat ca lumea să nu reacţioneze la asemenea găselniţe. Personal, nu voi dona niciun leu la bugetul de stat. Când voi vedea că bogătaşii făcuţi peste noapte vor fi generoşi şi vor vărsa bani în acest cont, atunci o să mă mai gândesc", este de părere focşăneanul Mihăiţă Constantinescu.


Contul este deschis permanent iar sumele adunate se constituie venit la bugeul de stat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite